Amilyen kicsi, olyan nagy szenvedéssel jár

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Amilyen kicsi, olyan nagy szenvedéssel jár

A statisztikák szerint ötven éves életkorukig a felnőttek felének volt már aranyeres panasza, összességében pedig az emberek legalább egyharmadát érinti az aranyérbetegség. Hogy mitől van az, hogy egyeseket egy egész életen át elkerül, míg mások rendszeresen küzdenek az aranyérrel, annak több oka is lehet.

Az egyik a genetikai adottság, mely abból a szempontból ?igazságtalan? dolog, hogy nincs felette kontrollunk. A kötőszövetek gyengesége sajnos örökölhető, melyek idővel megnyúlhatnak és engedik az érköteget kitüremkedni. Persze nemcsak ezen múlik, az életmód is hangsúlyos szerepet játszik az aranyér kialakulásában. Az ülő életmód, a túlsúly, a fűszeres ételek fogyasztása és a sok alkohol szintén rizikófaktort jelent.

Az aranyér és más betegségek

Bizonyos betegségek hatására könnyebben alakulhat ki aranyér. Ilyen például a krónikus székrekedés, mert az azzal járó erőlködés és fokozott hasprés a végbél körüli erek túlzott nyomásterheléséhez vezet. Ugyanakkora problémát okozhat a fordítottja, a krónikus hasmenés, mivel a nyomásviszonyokat ez a probléma is kedvezőtlenül alakítja.

A különböző eredetű kismedencei térszűkítő folyamatok, például a daganatok vagy a prosztatamegnagyobbodással járó bajok is vezethetnek az aranyér kialakulásához csakúgy, mint a krónikus májbetegség. Utóbbi a máj működő sejtjeinek jelentős fokú veszteségével jár, melyek helyett kötőszövet halmozódik fel. Ez a máj funkcióinak romlásához vezet, illetve a bélrendszer felől érkező vér elfolyása nehezebb lesz a máj felé. Mindez, hasonlóan az eddig felsorolt problémákhoz, ugyancsak nyomásnövekedést okoz a test különböző vénáiban.

A lista itt nem ér véget: bőrbetegség, illetve bizonyos fajta sportok is okozhatnak aranyeret, mint a gyúrás, azon belül is főleg a súlyemelés és bármilyen egyéb, haspréssel járó mozgásforma.

Genetika ide vagy oda, némi életmódbeli változtatással sokszor mi is meg tudjuk előzni a bajt. Nagyon fontos a kellő mennyiségű, legalább két-három liternyi folyadék fogyasztása naponta, ahogy a rostbevitelre is érdemes ügyelni, mert az biztosítja a belek kellő nedvességtartalmát és normalizálja a széklet állagát. Fogyasszunk sok citrusfélét, olajos magvakat, a gabonafélék közül pedig a zab, a lenmag, a bolhafűmag és a búzakorpa ajánlatos. Fontos emellett a megfelelő higiénia is, székletürítés után például töröljük meg nedves intimkendővel is az altestünket, illetve legjobb, ha megmossuk azt.

Hirdetés

Aranyér??? Ne legyen probléma! A Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs – telitalálat aranyér ellen. A hialuronsav és gyógynövények előnyös hatásait egyesítő Proktis-M termékcsalád hatékony segítség az aranyér korai tüneteire. A tünetektől függően a kúp és kenőcs kombinálva is használható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Több okunk is van a Vértes lankás útjain megközelíteni az alig 800 lakosú, igazán kellemes környezetben elterülő Gántot
2020-09-21 05:51:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Propaganda: szombat és vasárnap esténként a FEM3-on!
2020-09-21 05:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Thomas szállítja a knapfordi csillagot, ami a legenda szerint kívánságokat teljesít
2020-09-21 05:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Percy megelégeli, hogy nem veszik észre, ezért megpróbál olyan lenni, mint Gordon, az expressz vonat
2020-09-21 05:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Dave, lelkiismeret-furdalástól hajtva beszervezi a csapatot Coby felkutatására
2020-09-21 05:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zenés szórakoztató műsor
2020-09-21 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez