Az eddigi kormányszóvivő lett Japán új miniszterelnöke

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az eddigi kormányszóvivő lett Japán új miniszterelnöke

Szuga Josihidét választották meg szerdán kormányfőnek a japán parlament alsóházában, ahol a kormányzó Liberális Demokrata Pártnak (LDP) többsége van ? írja az MTI.

A 71 éves Szuga a japán kormány kabinettitkáraként és szóvivőjeként dolgozott nyolc évig elődje, Abe Sindzó miniszterelnöksége idején.

Számos kihívás elébe néz, többek között a koronavírus-járvány idején kell új életre keltenie az ország gazdaságát.

Szuga azt mondta, politikájában abszolút elsőbbséget élvez majd a gazdaság beindítása, továbbá a koronavírus visszaszorítása, ami szükséges a jövő évre halasztódott 2020-as tokiói olimpiai játékok megrendezéséhez is.

A korábbi miniszterelnök, Abe Sindzó augusztus 28-án jelentette be lemondását tisztségéről, romló egészségi állapotára hivatkozva.

Lemond a japán miniszterelnökAbe Sindzó súlyos beteg.

Kiemelt kép: Abe Sindzó japán miniszterelnök (b) virágot nyújt át Szuga Josihide kormányszóvivőnek, miután utóbbi megnyerte a japán kormánypárt, a Liberális Demokrata Párt (LDP) új vezetőjének megválasztására kiírt szavazást Tokióban 2020. szeptember 14-én. A kormánypárt új vezetője lett az új miniszterelnök az egészségi okok miatt augusztus 28-án lemondó Abe Sindzó után. (MTI/AP pool/Eugene Hoshiko)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Yaman birtokon mindenki Gülten közelgő lánykérésére készül
2020-09-22 18:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez