Összefoglalták, milyen szabályok betartásával tehetünk sokat a fertőzés ellen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Összefoglalták, milyen szabályok betartásával tehetünk sokat a fertőzés ellen

A járvány most zajló második hullámában ismét mindannyian sokat tehetünk a sikeres védekezésért és azért, hogy a további korlátozó intézkedéseket elkerüljük ?írja a kormányzati tájékoztató oldal. Mint közölték: néhány egyszerű magatartási szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés terjedése ellen, saját magunk és mások egészsége védelmében.

Ezért feltöltöttek egy tájékoztatót, amiben összefoglalták a maszkviseléssel, kézmosással, bevásárlással, az otthonukban, a közösségi terekben, a munkahelyeken, a sportolás, kutyasétáltatás kapcsán javasolt hétköznapi szabályokat.

A tájékoztató szerint az egyik legfontosabb szabály, hogy viseljünk maszkot az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontok területén, mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban és alapvetően minden olyan élethelyzetben, ahol a 1,5 méteres távolságot nem tudjuk tartani. Különösen ajánlott a maszkviselet, ha például idős családtagunkat látogatjuk meg, hangsúlyozták.

Újra felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyakori és alapos kézmosás az egyik leghatékonyabb védelem a fertőzés ellen, illetve hogy most különösen fontos a köhögési, tüsszentési etikett betartása.

A közösségi terek, irodák takarítását és fertőtlenítését is kiemelték, illetve fontos a gyakori szellőztetés és a hazaérkezés utáni azonnali kézmosás is.

Ha idős, krónikus beteggel vagy koronavírus-fertőzöttel egy háztartásban élünk, akkor mindezekre a szabályokra fokozottan figyeljünk. Az idősek védelme érdekében kérjük, hogy idős családtagot csak akkor látogassunk, ha egészségesek vagyunk

? jelezték.

A kormányzati tájékoztatóban közölték: lehetőleg kerüljük a felesleges közvetlen testi kontaktusokat, hagyományos üdvözlési formákat (puszi, ölelés). Családi összejöveteleknél, esküvők, temetések szervezésénél is igyekezzünk figyelni az óvintézkedésekre. Lehetőleg most a szabadban sportoljunk és kerüljük az olyan edzéseket, ahol sokan vannak együtt zárt térben.

Az üzletekben céltudatosan vásároljunk, a maszk takarja el az orrot és a szájat, ne fogdossuk feleslegesen a termékeket és ne nyúljunk az arcunkhoz. Ahol lehet, lehetőleg érintésmentes fizetési módot válasszunk. Hazaérkezéskor pedig a vásárolt termékek kipakolása előtt és után mossunk kezet.

A teljes tájékoztatót itt olvashatják el

Koronavírus - Még több hír a témában Videó mutatja, miért nem jó ötlet koronavírus idején énekelni Összefoglalták, milyen szabályok betartásával tehetünk sokat a fertőzés ellen Letesztelték a Nemzeti Ménesbirtok összes dolgozóját koronavírusra

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ma szombati, holnap ünnepnapi, holnapután a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok
2020-10-23 06:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Megnyugodott, de azért nem maradt el a másik megszégyenítése most sem
2020-10-23 06:39:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
December 6-án tartanak parlamenti választásokat Romániában
2020-10-23 06:24:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Sokáig talány volt, hogy min múlik az, kinél mennyi ideig tart a koronavírus, és gyógyulás után is milyen sokáig maradnak meg a tünetek
2020-10-23 06:10:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez