Orbán: Maximum 200 ezer magyar fertőződhet meg egy időben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Orbán: Maximum 200 ezer magyar fertőződhet meg egy időben

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával elkezdődött a parlament őszi ülésszaka. A miniszterelnök a következő 7 év költségvetésének rendszeréről döntő nyári EU-csúcsról elmondta, részben teljesítette a parlamenttől kapott megbízását, hiszen Magyarország kapja a hatodik legnagyobb összeget az uniótól, továbbá beszélt arról is, hogy 2028-ra közel kerülünk ahhoz a helyzethez, hogy Magyarország az unió nettó befizetője legyen.

Szerinte eleget tett vállalásainak a jogállamisági kérdéskörben is, mivel értelmezése szerint a lengyelekkel közösen megakadályozták, hogy a pénzügyi források folyósítását ?politikai és ideológia feltételekhez? kössék, és jogilag meg nem határozott feltételekkel zsarolják a magyar kormányt. A miniszterelnök saját bevallása szerint abban nem járt sikerrel Brüsszelben, hogy ?a civilnek álcázott szervezetek uniós támogatása megszűnjön?.

A járvány második hullámáról Orbán azt mondta, azt is külföldről hurcolták be, ahogy márciusban is külföldről jött be a vírus. A  kormányfő szerint igazán aggasztó, hogy Ausztriában a kórházi ellátásra szorulók száma egy nap alatt 35 százalékkal emelkedett, és mivel ezt az országot továbbra is laboratóriumnak tekinti, biztos benne, hogy ?ami ott történik, az meg fog történni itt is?.

Szerinte azonban most felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal, mert egyrészt már rendelkezünk  tapasztalatokkal a koronavírusról, másrészt a kormány fel van vértezve a nemzeti konzultáció eredményeivel, ebből tudják, hogy Magyarországot nem béníthatja le a vírus, az emberéleteket és a munkahelyeket kell megmenteni.

Orbán szakemberekre hivatkozva azt mondta, Magyarországon maximum 200 ezer ember fertőződhet meg egy időben, ami azt jelenti, hogy egyszerre 16 ezer kórházi ágyra, illetve 800 lélegeztetőgépre lehet szükség.

?ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak? ? mondta Orbán, aki ezért ezeknek a számoknak a kétszeresével számol. Ám a tájékoztatása alapján ez sem okozhat gondot, mert jelenleg 66 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre, és ha kell, további tábori ágyak állítanak majd fel, így a miniszterelnök szerint senki nem marad majd ellátás nélkül.

Koronavírus - Még több hír a témában Orbán: Maximum 200 ezer magyar fertőződhet meg egy időben Teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos Ismét felállítják a Szent László kórházban a szűrősátrakat

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ha a Nyírségben maszatos arcú kisgyerekeket tanítanék, azzal nem lenne gond, de össztársadalmi kérdésekben ne legyen véleményem ? Joci Márton roma származású melegjogi aktivistát kérdeztük
2020-10-20 07:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Pócs Alfrédtól korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott
2020-10-20 06:55:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nemzetközi sajtószemle, 2020. október 20. (Külföld)
2020-10-20 06:51:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jogi akadálypálya vezet a Szabad Városok helyi referendumaihoz: Karácsony Gergelyék nem is számolnak áttörésre 2022 tavasza előtt
2020-10-20 06:40:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 16 fok között várható
2020-10-20 06:37:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ürge-Vorsatz Diána, a CEU Környezettudomány és Környezetpolitika Tanszékének vezetője nemzetközi csapatával a nulla kibocsátású épületek lehetőségét vizsgálta
2020-10-20 06:30:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez