Elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ad támogatást a minisztérium

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ad támogatást a minisztérium

Pályázatot ír ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a keretösszeg 1 milliárd forint – kürtölte világgá Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-bejegyzésében.

Magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét, és mivel elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz.

A támogatott járművek nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük. Például a budai hegyvidéken, a külső kerületekben és agglomerációs településeken is a mindennapi munkába járásra alkalmas eszköz lehet egy elektromos rásegítésű kerékpár, érdemes élni a lehetőséggel – írja Vitézy.

A terv azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A bikemag.hu portál úgy értékeli a helyzetet, hogy ?szerencsére a gagyi robogó jellegű elektromos kerékpár néven árult valójában elektromos robogókat kizárták a pályázatból, és reméljük, hogy az MKKSZ szakmai felügyelete mellett a trükközésre sem lesz lehetőség, mert azért ismerjük a hazai viszonyokat??

A fő probléma a nyomaték szenzoros, azaz a minőségi pedelec kerékpárok esetében meghatározott 150.000 forintos kerettel, hogy igazából 6-700.000 forint alatt nem lehet ilyeneket vásárolni, de inkább közelebb állnak a felső árlimithez. így ezen kerékpároknál maximum a vételár 20-30 százalékát lehet a támogatással lefedni. Az eredeti 250.000 Forintos bringánkénti keret sokkal közelebb állt volna a hazai vásárlók lehetőségeihez.

Kiemelt kép: Budapest, 2020. szeptember 22. Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felel?s kormánybiztos, Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felel?s államtitkára és Sipiczki Róbert, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnöke (b-j) érkezik az elektromos meghajtású kerékpárok beszerzésére nyújtott támogatásról szóló sajtótájékoztatójára a budapesti Olimpia parkhoz 2020. szeptember 22-én. Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítés? kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1 milliárd forint. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

folytatás

Legkedveltebb hírek
A zenész és felesége súlyosabb tünetek nélkül vészelte át a betegséget
2020-10-26 09:49:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Borbély Lénárdot mentővel vitték kórházba. Sportol, vitamint szed, de szombaton már alig tudott
2020-10-26 09:38:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A miniszterelnök minden ötödik munkanapját házon kívül töltötte
2020-10-26 09:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Gázfegyverrel lövöldözött egy férfi szombaton este Debrecenben, a Csemete utcában
2020-10-26 09:21:59 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez