Donald Trump nem igazán fizet adót, cserébe iszonyatosan el van adósodva

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Donald Trump nem igazán fizet adót, cserébe iszonyatosan el van adósodva

Az amerikai elnök 2016-os megválasztása, sőt, az azt megelőző kampány óta az egyik legnagyobb kérdés az amerikai politikában, hogy pontosan milyen pénzügyi helyzetben van Donald Trump.

A jelenlegi elnök ugyanis szakított a korábbi hagyománnyal, és nem hozta nyilvánosságra az adóbevallásait, sőt, szinte bármi áron igyekezett őket eltitkolni. Hiába döntött úgy több bíróság is, hogy ki kell őket adnia, ez máig nem történt meg.

Pontosabban ma megtörtént, ugyanis a New York Times megszerezte az elmúlt két évzized bevallásait, amivel nagyobbat húztak, mint az amerikai sajtóban mostanában bárki. A bevallásokból több érdekes dolog is kiderül:

Trump nem sok adót fizetett

18 évnyi bevallásból összesen 11-ben semennyi szövetségi jövedelemadót nem fizetett az elnök. 2017-ben, miután már elnök volt, durván 250 ezer forintnyi adót fizetett egy év alatt. Ehhez képest a korábbi elnökök, Barack Obama és George W. Bush körülbelül 30 millió forintnyi adót fizettek minden évben.

Hosszú auditálás

Trump régóta arra hivatkozva nem teszi közzé a bevallásait, hogy épp auditálják őket. Mint kiderült, ez teljesen igaz. Trump körülbelül 22 milliárd forintnyi adóvisszatérítést igényelt és kapott meg, miután komoly veszteségeket vallott be a cégeiben. 2011-ben az adóhatóság elkezdett nyomozni, hogy törvényes volt-e a visszatérítés. Az ügy még mindig folyamatban van, és lehet, hogy a végén a pénzt Trumpnak vissza kell fizetnie

Iszonyú sok pénzt veszít

Trump gyakorlatilag azzal lett elnök, hogy az üzletemberként elért rendkívüli sikereire hivatkozott. A megszerzett bevallásaiból viszont kiderült, hogy a legfontosabb üzletei, mint a golfpályák vagy a hotelek, évről évre folyamatosan pénzt veszítenek, akár tízmillió dollárnyokat is. Csak az amerikai fővárosban nyitott hotele 55 millió dollár veszteséget termelt eddig.

Durván el van adósodva

Donald Trump rengeteg hitelt vett fel, amelyekből a cégeit működtette, és ezek jó része a következő négy évben jár le. A hitelek egy részéért személyesen is felelős, ami azért aggasztó, mert körülbelül 130 milliárd forintnyi hitelt kell visszafizetnie a következő elnöki ciklusa alatt, ha megnyeri a választást. A hitelezői pedig egészen sajátos helyzetbe kerülnek, mert egy hatalomban lévő elnökön kell pénzt behajtaniuk.

Sokat keres az elnökségből

Nagy kérdés volt az elmúlt négy évben, hogy Trump pénzkeresésre használja-e az elnökségét. A Times szerint igen, mert az elnöki ciklusa alatt rengeteg pénz folyt be az üzleteibe lobbistáktól, politikusoktól és külföldi vállalkozóktól. A cikk ezeket részletesen tárgyalja, főleg a Mar-a-Lago-i központi Trump üdülővel kapcsolatban.

Az mindenesetre biztos, hogy a hamarosan következő elnökjelölti vitákat ez a téma fogja majd uralni.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Pénteken 12 óra 50 perckor Papkeszi belterületén egy kisteherautó elgázolt egy gyalogost, írja a police
2020-10-30 15:03:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A koronavírus-járvány első hullámának idején csaknem elfogytak a fertőtlenítőszerek és antibakteriális tisztítószerek a boltokból és patikákból
2020-10-30 15:02:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nehéz, és súlyos döntést hoztam a mai nappal. Megszüntetem tagságomat az Egységben a Városért E
2020-10-30 14:43:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Feszültté vált ismét a helyzet a Donyec-medencei konfliktus övezetében, péntekre virradóan két ukrán katona életét vesztette, két másik pedig megsebesült a Moszkva által támogatott szakadárok támadásai következében - jelentette az ukrán hadműveleti parancsnokság
2020-10-30 14:42:06 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Az egészségügyi válsághelyzetben az új típusú koronavírus-járvány miatt kórházban kezelt és súlyos állapotú betegek száma folyamatosan növekszik
2020-10-30 14:41:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Republikon Intézet legfrissebb, reprezentatív kutatása szokatlanul magas választói aktivitást mért
2020-10-30 14:36:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez