Barbár családi nap, Margófeszt és sörök minden mennyiségben – októberi programkínálat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Barbár családi nap, Margófeszt és sörök minden mennyiségben – októberi programkínálat
Reszkessetek rómaiak! Jönnek a barbárok!

Október 4-én vasárnap, 10:00 és 18:00 között Barbár Családi Nap lesz az Aquincumi Múzeumban. A múzeum romkertjét barbár kézművesek és harcosok népesítik be, akik bepillantást engednek a Róma által leigázott, illetve a birodalmi határokon túl élő népek mindennapjaiba. A hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során a romkertbe látogatók megismerkedhetnek a kelták és germánok kultúrájával és szokásaival, továbbá részt vehetnek különleges vezetéseken, előadásokon és játékokon.

A zárt kiállítóterekben történő tárlatvezetéseken csak korlátozott létszámban lehet részt venni. A regisztráció a helyszínen érkezési sorrendben történik. A belépés minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenes!

Barbár Családi Nap az Aquincumi múzeumban 2020. október 4. 10:00-18:00

További információ a múzeum honlapján illetve a Facebookon.

Margó lesz, mert olvasni kell!

Október 15?18. között járványügyi óvintézkedésekkel a Várkert Bazárba költözik az irodalom. A Margó Irodalmi Fesztivált október 15?18. között szigorú biztonsági előírások mellett rendezik meg a Várkert Bazárban. A fesztivál 4 napja alatt a szervezők közel 60 programmal  várják az érdeklődőket.

Itt mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

Közzétette: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár2019. október 12., szombat

A bizonságot szem előtt tartva a szervezők regisztrációt vezetnek be, további információk a Margófeszt honlapján vagy a Facebookon.

Sör, sör, sör

Szabadtéri sörnapok lesznek a Margitsziget gasztrostányon október 2-4. között, ahol a rengeteg sör akcióval várják a látogatókat. A programban résztvevő margitszigeti helyek: Champs Sziget, Stég pub, Hippie Island, Wonder island, Pizza Puzzle, Island Bistro Margitsziget.

Újra lehet színházba menni

Igaz, a körülmények nem is olyanok, amilyenekhez hozzászokhattunk, de végre újra lehet színházba járni. Több teátrum is csak félházzal vagy valamilyen mértékű létszámkorlátozással kezdi meg a 2020/2021-es színházi évadot, és ott van még a kötelező testhőmérséklet-mérés, valamint a maszkviselés is.

Legutóbbi cikkünkben számospremier-ajánlattal igyekeztünk megkönnyíteni a választást, a fókusz a budapesti prózai előadásokon van, de még ezzel a szűkítéssel is rengeteg érdekesség vár ránk.

Olyan erős lesz a színházi ősz, hogy még a járvány sem tudja elrontani 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Rendhagyó idők rendhagyó megoldásokat kívánnak- írtuk legutóbbi cikkünkben, melyben a nyertes pályaművekből válogattunk.

A Hableány katasztrófája és egy mélyszegénységben élő család életképe egy falon

A kiállítás szervezői azon dolgoznak, hogy ? a körülményekhez alkalmazkodva ? a megszokott színvonalon mutassák be a tavalyi esztendő legjobb, legérdekesebb sajtófotóit. A tárlat november 15-ig, belépődíj fizetése mellett lesz látogatható.

A kiállításról bővebben a Capa Center oldalán.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Van, hogy rossz az időzítés Pártanácsadáson gyakran találkozni azzal a helyzettel, hogy kiderül, a feleség is vágyik a szexre a férjjel, viszont a férj lehetetlen időpontokban próbálkozik
2020-10-31 21:04:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Boris Johnson brit miniszterelnök a Downing Streeten tartott szombat esti sajtótájékoztatóján közölte: november 5-től december 2-ig az Angliában élők csak bizonyos meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat
2020-10-31 20:51:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szalma György, a közpénzből működő, Origo nevű propagandalap munkatársa néhány napja egy horogkeresztes karkötőt viselve vett részt a szintén közpénzből működő propagandatévé, a PestiTV adásában ? írja Facebook-oldalán a Momentum
2020-10-31 20:36:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Balogh Botond (Sport)
2020-10-31 20:29:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 3 (három) 62
2020-10-31 20:24:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kiengedték a kórházból Borbély Lénárdot
2020-10-31 20:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez