Várhatóan október közepétől lehet igényelni az ingyenes, influenza elleni védőoltást

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Várhatóan október közepétől lehet igényelni az ingyenes, influenza elleni védőoltást

A kormány meghozta a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket, hogy megvédje az emberek életét és egészségét, de közben ne kelljen leállnia az országnak ? hangsúlyozta a kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában.

Szentkirályi Alexandra elmondta: a védekezés másik fontos eleme az influenza elleni védőoltás, amelyet nem csak a 65 év felettiek és a krónikus betegek, hanem mindenki ingyen megkaphat. Az erről szóló kormányhatározat csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben is.

Körülbelül 40 ezer egészségügyben dolgozó és 9 ezer szociális területen dolgozó már megkapta az oltást, várhatóan a hónap közepétől pedig mindenki igényelheti a háziorvosoknál.

A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy szerdán a kormány tárgyalta a Magyar Orvosi Kamara béremelési javaslatát. Ezt tárgyalási alapnak tekinti a kormány, de végleges döntés még nem született.

A csütörtöki közlönyben jelent meg az is, hogy a kormány döntött a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében, az RT-PCR módszerrel végzett vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról is.

Ennek értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek ? Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bevonásával ? gondoskodnia kell a járványügyi intézkedések keretében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumokban elvégzett, más forrásból nem finanszírozott SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálatok (mintavételenként 2500 forint és laboratóriumi vizsgálatonként 17 ezer forint) fedezetének biztosításáról.

Koronavírus - Még több hír a témában Párizsban hétfőtől jöhetnek a szigorítások Várhatóan október közepétől lehet igényelni az ingyenes, influenza elleni védőoltást Olaszországban április vége óta nem volt ennyi napi új fertőzött

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ivy továbbra is próbál harcolni az ?övéiért?, ami során magára haragítja Selina-t, a Gotham-i rendőrséget és a Wayne vállalatot is
2020-10-29 02:33:42 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Újabb és újabb esély nyílik Federico számára, hogy elmondja Milagrosnak az igazságot, de mindig visszakozik
2020-10-29 02:11:14 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A sorozat minden része két, valóban megtörtént orvosi esetet dolgoz fel színészek segítségével
2020-10-29 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Vogel egyik bikája súlyosan megsebesíti őt, ami miatt nem tud foglalkozni a gazdasággal
2020-10-29 01:14:25 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Mélyütés című filmet november 5-ig a SuperTV2 oldalán!
2020-10-29 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez