A Magyar Filmakadémia elnöksége visszahívja Novák Emilt az elnöki pozíciójából

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Magyar Filmakadémia elnöksége visszahívja Novák Emilt az elnöki pozíciójából

Egy nappal azután, hogy Vidnyánszky Attila bejelentette, Novák Emil lesz az SZFE általános rektorhelyettese, a Magyar Filmakadémia elnöksége úgy döntött, visszahívja Novákot elnöki pozíciójából ? derül ki a Filmakadémia szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. A döntést azzal indokolta az elnökség, hogy

Novák Emil a Filmakadémia korábban kiadott alábbi nyilatkozatával ellentétes, összeegyeztethetetlen és morálisan vállalhatatlan döntésével, ellehetetlenítette az Akadémia elnökségének további működését.

Az elnökség továbbá október 16-ára küldöttgyűlést hív össze, melynek napirendi pontja az új elnökség megválasztása lesz, mivel az elnökség négy tagja (Sándor Pál, Hutlassa Tamás, Bereczki Csaba, és Jancsó Dávid) lemond elnökségi tagságáról (az ötödik tag Novák Emil volt).

Vidnyánszky megnevezte az SZFE két új rektorhelyettesétSzerinte az egyetemen egy szűk kisebbség generálja a vitákat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke, Vidnyánszky Attila szerdán jelentette be, hogy októbertől Novák Emil az SZFE általános rektorhelyettese. Az egyetemet elfoglaló hallgatók máris jelezték, hogy ahogy a kuratórium tagjait és az új kancellárt, úgy a most kinevezett rektorhelyetteseket (Novák mellett Zalán János színházi rendezőt) sem tekintik legitim tisztségviselőknek, míg Reisz Gábor rendező tiltakozásul csütörtök reggel jelezte, hogy kilép a Novák Emil elnökölte Magyar Filmakadémiából.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Emiatt a hivatal is bezár pár napra. (Belföld)
2020-10-25 11:05:47 | Hozzászólások: 0 | Népszava
1956. október 23. (Szép Szó)
2020-10-25 11:04:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az aktív esetek száma szombaton 8777-tel 349 305-re nőtt
2020-10-25 11:01:16 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez