Ezek a téglapadló előnyei és hátrányai

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezek a téglapadló előnyei és hátrányai

A tégla a világ egyik legrégebbi és leggyakoribb építőanyaga, amelyet először a természetes kő helyettesítésére fejlesztettek ki. Hagyományosan agyagból készítik, téglalap alakú tömbökké formálják, majd szárítják vagy égetik, hogy megkeményítsék őket falak vagy burkolólapok építéséhez. A beltéri padlóburkolásra használt téglák típusai több különböző agyagból állnak, köztük kaolinból, amely finomabb, sűrűbb textúrát kölcsönöz neki és ezáltal vonzóbbá teszi a padlót. A tégla padlóburkolatok palát és vasat is tartalmaznak, hogy keményebbek legyenek.

Az agyag téglaburkolók általában ugyanolyan alakúak, mint a fali téglák, csak vékonyabbak. A legalkalmasabbak betonlapok feletti használatra, mivel a súly túl nagy ahhoz, hogy egy favázas padlórendszer alátámassza. A téglapadló nagyon tartós, de tömítést igényel és rusztikus megjelenése miatt nem variálható bármilyen stílussal. Ezenkívül a téglapadló nagyon kemény és hideg , ami rossz választás ha a barátságosság a cél.

Pro: tartós és könnyen tisztítható, allergénmentes, tűzálló, csúszásmentes felület. Kontra: kemény és hideg felület, érzékeny a foltokra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Raw brick and white oak floors, two of my favorite materials. Oh and that rug is great too! This might be the best thing I?ve seen all day ?? Anyone else love a good oak or brick floor?

Kristen DiLoreto (@ivyandjadedesign) által megosztott bejegyzés, Ápr 21., 2020, időpont: 1:32 (PDT időzóna szerint)

Karbantartás és javitás

A téglapadlózat előnyei hasonlóak a kerámia és a kőlapokéhoz. A tégla rendkívül tartós anyag, amelyet nem könnyű megrongálni. A tégla kemény felülete megkönnyíti a tisztítást – gyors seprés vagy porszívózás, végül egy felmosás és kész is.

Mivel a tégla agyagból készül és cementhabarccsal van injektálva, a téglapadlózat nagyon érzékeny a foltokra, ha nincs megfelelően kezelve a felület.

A téglapadlókra kétféle felületkezelés létezik. A behatoló impragnáló anyagok beszivárognak a téglába, így a felületi textúra és az eredeti szín nagy része érintetlen marad. A filmképző lakkok (például akril vagy poliuretán) bevonatot hoznak létre a tégla tetején, amelynek eredményeként egy fényesebb felület jön létre és sötétíti a tégla színét.

Dizájn

Esztétikailag a tégla padló jól alkalmazható a rusztikus stílusú otthonoknál, mint például a vidéki, a vintage vagy az indusztriál és azokban a helyiségekben, ahol informális megjelenésre van szükség, például tornácokon vagy bejáratoknál. Mivel a tégla éghetetlen, jó választás padlófűtéshez, kályhák és kandallók alatt vagy közelében, ahol az szinte otthon érzi magát.

Mint merész dizájnelem a téglával nehéz versenyezni. Egyszerre ad vizuális melegséget, textúrát, színt és figyelemfelkeltő mintát a térnek.

Téglapadló lerakása

A téglapadló nagyon nehéz, de faaljzatokra is felszerelhető, ha megbizonyosodik arról, hogy az elég erős a súly megtartásához. Ennek megállapításához előfordulhat, hogy konzultálnia kell egy épületgépésszel.

Miután a ragasztó teljesen megszáradt, a téglák közötti helyeket ugyanúgy injektálják, mint a természetes kő vagy a kerámia burkolólapok esetében. Egyes téglapadlók lapokban vannak, hasonlóan a mozaikcsempékhez és különféle konfigurációkban illeszthetők össze egyedi minták létrehozásához.

A téglapadló lerakása a gyakorlottabb barkácsolók számára nem okoz túl nagy fejtörést, mivel a technikák gyakorlatilag megegyeznek azokkal, amelyeket más burkolólapok lerakásakor használnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brick has been a very popular choice this year! You can do lots of things with brick – check out these thin brick floors in a herringbone pattern we supplied on this home. This is our carriage house thin brick. – – – www.cedarstonesupply.com #cedarstonesupply #thinbrick #carriagehouse #brickfloor #herringbonefloors #modernfarmhouse #authenticamericana #paradehome #claybrick #bricksupply #thinbrick #idaho #rexburg #idahofalls #homedesign #designer #architecturedesign #interior #flooringideas

Cedar Stone Supply (@cedarstonesupply) által megosztott bejegyzés, Okt 16., 2020, időpont: 8:34 (PDT időzóna szerint)

Téglapadló és terrakotta csempe

A padlóburkoláshoz általában használt másik agyagalapú termék a terrakotta csempe. A terrakotta burkolólapok általában nagyobbak, finomabb fazekasagyagból készülnek, amelynek textúrája eltér a tégla burkolókhoz használt durvább agyagoktól. A terrakottában használt agyag magas vastartalmú, amely vöröses színt kölcsönöz az anyagnak. A máz nélküli burkolólapok használata esetén a tégla burkolatokhoz hasonlóan le kell zárni.

A terrakotta textúrája simább, mint a tégláé és mivel a burkolólapok sokkal nagyobbak, kevesebb macera van az illesztéssel és a karbantartással. A terrakotta elegánsabb megjelenést eredményez, mint a tégla és jobban alkalmazható az egész házban. A terrakotta súlya is kisebb, és olyan helyzetekben is jól alkalmazható, amikor esetleg egy tégla burkolat már túl nehéz.

Kiemelt kép: Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
A sorozat minden része két, valóban megtörtént orvosi esetet dolgoz fel színészek segítségével
2020-10-29 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Vogel egyik bikája súlyosan megsebesíti őt, ami miatt nem tud foglalkozni a gazdasággal
2020-10-29 01:14:25 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Mélyütés című filmet november 5-ig a SuperTV2 oldalán!
2020-10-29 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az e-mailt senki ne nyissa meg, mert félrevezető spam
2020-10-29 00:41:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kamran visszatér a tanításhoz. Az iskolába egy kislány érkezik, aki hamar Feride figyelmébe kerül. N
2020-10-29 00:13:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Telekom Veszprém 31-31-es döntetlent játszott szerdán a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában
2020-10-28 23:51:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez