Európa legszigorúbb korlátozását vezeti be írország

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Európa legszigorúbb korlátozását vezeti be írország

A koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében öt kilométeres utazási korlátozásokat vezet be hat hétre az ír kormány a helyi sajtó által kiszivárogtatott információk szerint, írja a Guardian.

Ennek értelmében szerdán éjféltől a legmagasabb, ötös szintű intézkedések lépnek életbe, hasonlóan a tavaszi első hullámhoz, ami jelenleg a legszigorúbb egész Európában.

Magánlakásokba tilos lesz az átjárás, és az összejöveteleket is teljesen betiltják, kivéve a rendkívül szigorú szabályok között megtartható esküvőket illetve temetéseket.

Ha valaki öt kilométernél távolabb megy az otthonától, akkor pénzbüntetést kap, ennek mértékét még a héten bejelentik.

A szabadban mindössze két háztartás tagjai találkozhatnak, de ők is csak az öt kilométeres utazási korláton belül.

Minden kényelmi szolgáltatást nyújtó üzletnek be kell zárnia, így nem tarthatnak nyitva a fodrászatok, szépségszalonok, konditermek és szabadidős centrumok. Az éttermek, kávézók és pubok csak elvitelre szolgálhatnak majd ki.

Az iskolák egyelőre nyitva maradnak, de a szakszervezet kérvényezni fogja, hogy a pedagógusok védelmében térjenek át a távoktatásra.

írországban hétfőn 1031 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta már 50 993-an betegedtek meg. A halálos áldozatok száma 1852.

Az elmúlt 14 napban 100 ezer főre vetítve 261-en betegedtek meg átlagban naponta az országban, ami kevesebb, mint a brit, a francia vagy a spanyol adatok, és írország ezzel az európai középmezőnyben van. A probléma az, hogy az egészségügyi rendszer kapacitásai elég szűkösek, különösen akkor, ha az intenzív ágyakról van szó.

Koronavírus - Még több hír a témában Európa legszigorúbb korlátozását vezeti be írország COVAX: 2021 végére 2 milliárd adag vakcinát osztanak el méltányosan a világ országai között Egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma Spanyolországban

Kiemelt kép: PAUL FAITH / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Angelika a rossz anyagi helyzetüket akarván megoldani találkozik Hans Kleiberrel, hogy pénzügyi tanácsokat fogadjon tőle, ám Quirin
2020-11-26 01:13:03 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gema eléri, hogy Carlos Daniel és Paulina összevesszenek
2020-11-26 00:07:26 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kitti egyik kedvenc hobbija a lovaglás, ám sajnos kevés lehetősége volt gyakorolni: Stohl András lányával kiegészülve lovagolni hívta Kittit
2020-11-25 23:30:34 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Máté szobája a régi bejáratnál kapott helyet, így az ő kis kuckójának szigetelése nagyobb kihívást jelentett az Újratervezők számára
2020-11-25 23:30:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza az Újratervezés adását!
2020-11-25 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez