3,4 milliárd forinttal támogatja az állam a Mátraverebély-Szentkút katolikus kegyhely turisztikai fejlesztését

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
3,4 milliárd forinttal támogatja az állam a Mátraverebély-Szentkút katolikus kegyhely turisztikai fejlesztését

Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésre 3.409.255.798 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökségtől ? derül ki a MTÜ közleményéből.

Mint írják, ?a közelmúltban nemzeti emlékhellyé is nyilvánított Mátraverebély-Szentkút pályázatot nyert a római katolikus búcsújáróhely fejlesztésére, különös tekintettel családbarát-szolgáltatások kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre.?

A több mint 3 milliárdos összegű támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark létrehozását, parkolók és utak kiépítését, illetve a Kálvária-kápolna felújítását valósítja meg a kegyhelyet üzemeltető ?Fons Sacer? belső egyházi jogi személy.

A cél a szezonalitás csökkentése: a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása; a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

A fejlesztés megvalósulásával nemcsak a vallási motivációjú látogatókra számítanak a kegyhelyen, hanem a kulturális turistákra, valamint fekvéséből adódóan az aktív- és az ökoturizmus kedvelőire is.

A kegyhely első körben lezajlott rekonstrukciója 2013-ban fejeződött be, akkor 2,5 milliárdból újították fel teljesen a kegytemplomot és a rendházat.

Kiemelt kép: Magyar Turisztikai Ügynökség

folytatás

Legkedveltebb hírek
A legnagyobb visszaesést a gazdasági környezet megítélésénél mérték
2020-12-02 17:06:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A férfi azért kapott - többek között égési sérülést is -, mert összekoszolta a frissen mosott padlót
2020-12-02 16:34:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez