Tényleges életfogytiglanra ítélték az élettársa szüleit kivégző, elégető hódmezővásárhelyi gyilkost

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tényleges életfogytiglanra ítélték az élettársa szüleit kivégző, elégető hódmezővásárhelyi gyilkost

Tényleges életfogytig tartó fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki kivégezte a párjával az élettársa szüleit két évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen. A szülei ellen elkövetett bűncselekménnyel szintén megvádolt nő meghalt, ezért ellene megszüntették az eljárást.

A nő évek óta gondozta a 78 éves édesanyját, illetőleg a 86 éves édesapját, akik betegségeiknél fogva részben ágyhoz kötötten éltek, részben pedig nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő egy idő után egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket és a korábbi alkoholfogyasztása is rendszeressé vált, főleg azt követően, hogy élettársa a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött a börtönből való szabadulása után.

A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte, amin a férfi felidegesítette magát és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik. Az egyik tavaly májusi napon mind a ketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra körül a nő kicsalta édesapját a konyhába, hátulról leütötte egy kisbaltával, majd a földre kerülve még tizennégyszer fejen ütötte. Édesapja bántalmazása alatt a nő leszorította a földre az apja nyakát, hogy ne tudjon védekezni. Az idős férfi néhány percen belül meghalt. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt legalább nyolc alkalommal nagy erővel a baltával fejen ütötte.

A szülők halála után az elkövetők elloptak 80 ezer forintot, majd elhatározták, hogy felrobbantják a házat. Kinyitották a konyhában levő gázpalackot, meggyújtották, azonban a robbanáshoz szükséges mennyiségű gáz már nem volt a palackban, így csak kisebb tűz keletkezett. Ezután az elkövetők elégették a ruhájukat és elmentek a városba szórakozni, majd miután másnap hajnalban a házba visszaértek, észlelték, hogy az nem égett le.

Ekkor a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, majd azt meggyújtották. Másnap hajnalban a házhoz visszatérő vádlottak látták ezt, és a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, amit meggyújtottak. A gomolygó füstöt észrevevő szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik megtalálták a holttesteket. Az 55 esztendős férfi az előkészítő ülésen elismerte a gyilkosságokat, de hangsúlyozta, élettársa nem kérte a szülei megölésére, a nő ártatlan a bűncselekményekben. A tényleges életfogytiglanra ítélt férfi és védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kiemelt kép: police.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Most, hogy úgy tűnik, tényleg vége a Trump-korszaknak, vissza lehet tekinteni, hogy milyen is volt ez a nég
2020-12-01 12:08:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bár a Xiaomi elképesztően jó harmadik negyedévet zárt 2020-ban a mobileladásokat illetően, azért még mindig a Samsung található az első helyen az értékesítések tekintetében
2020-12-01 12:08:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly májusban halálra gázolt egy 80 éves nőt Szegeden
2020-12-01 12:08:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Összesen 181 ezren tesztet végeztek el a múlt héten
2020-12-01 12:02:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az utolsóként beköltöző VV Robi már egy hete a ValóVilág 10 villájában él, de egyszerűen nem tud hozzászokni a váratlan hangokhoz, ami a hangszórókból jön, ha például levelük érkezik
2020-12-01 11:47:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Éppen igazítani akartam a kamerán, amikor a szemem sarkából megláttam a közelítő cápát
2020-12-01 11:44:25 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez