Kivételes adottságú területet is megszerzett Révfülöpön a Mathias Corvinus Collegium

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kivételes adottságú területet is megszerzett Révfülöpön a Mathias Corvinus Collegium

A hivatalosan tehetséggondozással foglalkozó Orbán Balázs államtitkár által vezetett Mathias Covinus Collegium (MCC) Alapítvány ? pécsi, zalaegerszegi, szekszárdi és szombathelyi ingatlanok mellett ? a révfülöpi kikötőt is megkapja az államtól. A Népszava kiderítette, hogy az MCC a balatoni településen egy 10,7 hektáros, ?kivételes adottságú? területtel is gazdagodott a 3,3 hektáros kikötőn kívül.

A lap kiemeli, a település teljes területe 1039 hektár, ebből visz el kikötővel együtt 14 hektárt az MCC, és hozzáteszi azt is, hogy a most megszerzett hatalmas területen egy kastély is áll, az MCC-hez kerülő kikötő szomszédja pedig egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó kemping.

A MCC honlapjáról kiderül, hogy a 10,7 hektáros területen ?korszerű, több száz fiatal elszállásolására és időszakos oktatására, játékos foglalkoztatására alkalmas gyermektábort? alakítanak ki.

A helyet még a pártállam idejében építették be, előbb az Országos Tervhivatal, majd a Pénzügyminisztérium üdülői voltak ott. Mostanra a nagy része erdősödött, a kastély is leromlott állapotú. A területen egy darabig a kétcsillagos Révfülöp Üdülőszálló is működött, de az a Népszava riportja szerint tíz éve nem üzemel.

A Mathias Covinus Collegiumról nemrég kiderült az is, hogy  25 százalékos, kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Libri-Bookline csoportban:

Megijedt a könyvpiac, miután beszállt a Libribe a NER kedvenc kollégiumaA Mathias Corvinus Collegium 25 százalékos részesedést szerzett.

Kiemelt kép: Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Mathias Corvinus Collegiumban tartott sajtótájékoztatón, mellette Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója a főváros I. kerületében 2020. szeptember 9-én.  MTI/Kovács Tamás

folytatás

Legkedveltebb hírek
Közel másfél hónap után kapott választ korábbi nyílt levelére, melyben azt tudakolta, milyen álláspontot képvisel a kormány a klímacsúcson
2020-12-01 12:12:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez