A magyaroknak inkább a nagyképernyős mobil kell

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A magyaroknak inkább a nagyképernyős mobil kell

Sokkal jobban fogynak a nagyképernyős okosmobilok a kompakt modelleknél, az egyik legnépszerűbb kiegészítő pedig az egyik androidos mobilhoz kapcsolható második érintőképernyő – vázolja a trendeket közleményében az Extreme Digital. Bár a koronavírus-járvány első két hónapjában harmadával csökkent, a nyári hónapokban azonban az offline értékesítés megerősödésének köszönhetően helyreállt az okostelefonok szokásos forgalma az áruház szerint.

Az év első tíz hónapjában a forgalom közel felét a 6-6,5 hüvelykes érintőképernyővel szerelt készülékek adták, míg további harmada az ennél is nagyobb, 6,5-7 hüvelykes modellekből kerül ki.

Csupán az eladások maradék 20 százalékát teszik ki a 6 hüvelykesnél kisebb készülékek, amelyek az utóbbi évek trendjei alapján egyre jobban visszaszorulnak. A legtöbb vásárló számára többet nyomnak latba a nagyképernyő előnyei (könnyebb gépelés, jobb olvashatóság, nagyobb kapacitású akkumulátor fér mellé), mint a kompakt méretnek köszönhető zsebrevághatóság.

A legnagyobb darabszámban a kártyafüggetlen, androidos készülékek fogytak: a legkelendőbb modellek a Samsung, illetve a teljes értékű Android szoftvert futtató, korábbi Huawei készülékek, valamint a Xiaomi aktuális telefonjai. Jóval többen vásárolnak a szokásosnál gyorsabb képfrissítésű (90, 120 vagy 144 hertzes) képernyővel felszerelt okostelefont, melyek kijelzőin a játékok, filmek gyors jelenetei, illetve a menük, weboldalak görgetése közben is elmosódás nélkül jelennek meg. Elérhetők már az első 5G-s készülékek is, ezek igazi boomja a jövő évben várható, bár már az idei iPhone-modellek is támogatják a technológiát.

Bár kizárólag az LG Velvet okostelefonjával használható, az Extreme Digitalnál kapható

egyik legnépszerűbb okostelefonos kiegészítő jelenleg az a speciális tok, amely egy második érintőképernyőt tartalmaz, amivel a felhasználható képernyőfelület nagysága gyakorlatilag megduplázható.

Az Apple idei környezetvédelmi kezdeményezése, hogy csak adatkábelt mellékel a készülékeihez, hálózati adaptert és headsetet nem. Ennek nyomán az Extreme Digital arra számít, hogy sokan vásárolnak majd valamilyen univerzális, többféle eszköz töltésére is alkalmas töltőegységet. Mivel a headsetek közül idénre már a true wireless, vagyis a két teljesen különálló egységből álló fülhallgatók is megfizethetővé váltak (már tízezer forint körüli összegért elérhetők), így a korábbi vezetékes headseteket sem fogják túlságosan hiányolni az idén iPhone-t vásárlók.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei 3-5 évig húzza egy tévé a magyar háztartásbanItt fenyegeti a legtöbb csalás a dolgozókatA TikTok is nekimegy a konteósoknak
folytatás

Legkedveltebb hírek
Kónya Csaba 1993 óta dolgozott az intézményben. (Belföld)
2020-11-29 14:42:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tompította a túlzóan optimista várakozásokat a jelenlegi zárlatot követő enyhítésekkel kapcsolatban az osztrák kancellár
2020-11-29 14:27:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem megy ki a divatból a mulatozás. Éppen ezért ebben az órában az ország legnépszerűbb szórako
2020-11-29 14:22:26 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Megszűnik az éjszakai kijárási tilalom és emelkedik a kültéri közösségi rendezvényeken engedélyezett résztvevők száma
2020-11-29 14:18:46 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Néhány tízezer forinttal akár több százezres büntetéseket is kiválthatnak a feledékeny autósok
2020-11-29 14:08:34 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez