A Klik nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Klik nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Klebelsberg Központ közölte: az iskolák megoldják a beteg pedagógusok helyettesítését,

a központ nem vezet nyilvántartást a Covid?19-cel fertőzött pedagógusokról.

Hogy a köznevelésben eddig összesen hány pedagógus fertőződött meg koronavírussal, azt nem tudni, a Pedagógusok Szakszervezete szerint eddig három tanár halála köthető a járványhoz.

Kásler Miklós miniszter szeptemberi bejelentése szerint a munkájukat ellátni nem tudó, koronavírusos vagy szoros kontaktnak minősülő pedagógusoknak nem kell lemonda­niuk a fizetésükről, az ígéretek szerint százszázalékos táppénzre jogosult, aki a Covid miatt nem tud dolgozni. Ezzel kapcsolatban Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondta a lapnak, hogy az ígéret gyakorlati alkalmazására egy kicsit még várni kell.

Úgy tudjuk, hogy a kormányülésen már elfogadták a szóban forgó módosítást, de a konkrét jogszabály még nem született meg róla. Reméljük, mielőbb hivatalos formát ölt a miniszteri bejelentés

? fogalmazott az elnök. A pedagógus intézményben való megfertőződése munkavédelmi szempontból foglalkozási megbetegedésnek minősül, amelynek gyanúját az észlelő orvos köteles az illetékes kormányhivatalhoz bejelenteni. Ilyenkor jár a százszázalékos táppénz. A lap értesülései szerint az igazgatók is segíthetnek bizonyítani, hogy az illető valóban a munkahelyén kaphatta el a fertőzést. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: pozitív laboreredmény birtokában az intézményvezető kezdeményezésére a munkáltató telephelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal mint munkavédelmi hatóság állapíthatja meg, hogy a pedagógus a hivatásából eredően találkozott Covid?19-cel fertőzött személlyel.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

folytatás

Legkedveltebb hírek
Áldozatai könnyű sérüléseket szenvedtek.
2020-12-05 08:06:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Már csak öt pár verseng az első helyért a Dancing with the Stars mezőnyében
2020-12-05 07:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szombaton az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő várható
2020-12-05 07:47:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Konyhafőnök VIP pénteki adásában kiszavaztak valakit a legkevesebb pontot gyűjtő csapat k
2020-12-05 07:35:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez