Találtak egyetlen fertőzöttet, ezért egy egész várost letesztelnek Kínában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Találtak egyetlen fertőzöttet, ezért egy egész várost letesztelnek Kínában

Kína ismét egy teljes várost letesztel a koronavírusra, ezúttal a Hszincsiang tartományban található, 4,7 millió fős Kashgar lakosságánál szűrik a fertőzés jelenlétét. A BBC cikke szerint eddig 138 tünetmentes esetet azonosítottak. Kashgar iskoláit bezárták, a lakosok pedig csak akkor hagyhatják el a várost, ha negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek. A lap hozzáteszi: Kína sikeresen vette fel a harcot a koronavírus terjedése ellen, de kisebb gócpontok még mindig vannak. Hszincsiangban jellemzően a muszlim ujgurok élnek, egyes vádak szerint Peking kemény eszközökkel nyomja el a több milliós fős etnikai kisebbséget.

A szombaton kezdődött nagyszabású tesztelés azután indult, hogy egy tünetmentes, fertőzött nőt azonosítottak, aki egy helyi ruhagyárban dolgozik. Kashgarban ezt megelőzően tíz napon át nem volt új fertőzött. A városban vasárnap délutánig több mint 2,8 millió tesztet végeztek el, a többit a városi hivatalnokok közlése szerint két napon belül befejezik.

Kínában a tünetmentes eseteket nem tüntetik fel a hivatalos statisztikában, így jelenleg 85 810 megerősített koronavírusos eset és 4634 haláleset szerepel az állami koronavírus-adatokban.

Koronavírus - Még több hír a témában Találtak egyetlen fertőzöttet, ezért egy egész várost letesztelnek Kínában Izraelben az alsó tagozatos diákok visszatérhetnek az iskolákba Ellenzéki önkormányzatok hiába kérik a kormányhivataltól, egy fideszes politikus viszont megkapta a helyi vírusadatokat

Kiemelt kép: Xinhua/Zhao Ge

folytatás

Legkedveltebb hírek
Közel másfél hónap után kapott választ korábbi nyílt levelére, melyben azt tudakolta, milyen álláspontot képvisel a kormány a klímacsúcson
2020-12-01 12:12:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez