Merkel: Karácsony körül betelik az összes ágy a kórházak intenzív osztályain

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Merkel: Karácsony körül betelik az összes ágy a kórházak intenzív osztályain

Angela Merkel hetek óta a fertőzésszám robbanásszerű, exponenciális növekedésével járó veszélyekre figyelmeztet a nyilvános szereplésein, és egybehangzó sajtóértesülések szerint zárt fórumokon is.

A Bild című lap szerint pártja, a Kereszténydemokrata Unió és a testvérpárt, a CSU közös szövetségi parlamenti frakciójának keddi ülésén rámutatott, hogy az igazolt fertőzések száma nagyjából hetente megduplázódik, az intenzív ápolásra szorulók számának duplázódási ideje pedig tíz nap. Ebből, valamint az ellátórendszer kapacitásából az következik, hogy karácsony körül betelik az összes ágy a német kórházak intenzív osztályain.

Még négy duplázódás és kész, vége a rendszernek

? fogalmazott a kancellár a frakcióülés résztvevőinek beszámolói szerint az MTI tudósítása szerint.

A SARS-Cov-2 az első hullám utáni nyári időszakhoz képest gyorsan terjed Németországban, de kevésbé erőteljesen, mint a legtöbb szomszédos országban. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) keddi adatai szerint az utóbbi 24 órában 11 409 fertőződést regisztráltak, ami az egy héttel korábbi 6868 bő másfélszerese. A járvány kezdete óta 449 275 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 42-vel nőtt, 10 098-ra. A vírus úgynevezett reprodukciós rátájának (R) hétnapos mozgóátlaga az RKI legutóbbi, hétfői adatai szerint 1,30. Ez azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött átlagosan további 130 embernek adja át a kórokozót.

A Covid-19 miatt intenzív osztályon kezeltek száma a legutóbbi, ugyancsak hétfői adatok szerint egy nap alatt 66-tal emelkedett, 1362-ra. Nagyjából 45 százalékuk, 622 ember, gépi lélegeztetésre szorul. Ezek az adatok azt jelzik, hogy a mintegy 30 ezer intenzív ellátási ágy alig 4 százalékát foglalják el a Covid-19-ben szenvedők. Ugyanakkor számuk gyorsan emelkedik, az előző keddi 879-hez képest csaknem ötszázzal nőtt.

Koronavírus - Még több hír a témában Merkel: Karácsony körül betelik az összes ágy a kórházak intenzív osztályain Hvg.hu: hétfőn Orbánnal egyeztetett Vidnyánszky Attila, akiről kedden kiderült, hogy koronavírusos Koronavírus: valószínűleg elfelejthetjük a nyájimmunitást

Kiemelt kép: Michael Kappeler/dpa/AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Áramkimaradás történt.
2021-07-30 14:19:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Döntött a választási bizottság.
2021-07-30 14:13:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Eredetileg csak azt akarta bejelenteni, hogy Kálmán Csilla polgármesteri biztos lett
2021-07-30 13:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Szigetközben rejtőző, alig ezerkétszáz fős Hédervár neve az elmúlt évszázadokban szép lassan beivódott a magyar történelembe, hiszen a bronzkorban már lakott területén a XII
2021-07-30 13:34:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez