Végzős orvostanhallgatókat is bevetnek a tesztelésnél mostantól

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Végzős orvostanhallgatókat is bevetnek a tesztelésnél mostantól

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán a közmédiának.

Győrfi Pál kiemelte: az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a mentőszolgálathoz beérkező koronavírus miatti mintavételi megrendelések száma. A kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

Annak érdekében, hogy minden mintavételi megrendelést gyorsan tudjanak teljesíteni, a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja.

A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki. A képzés kiterjed a védőeszközök használatára, a beavatkozás szakmai protokolljára, a fertőtlenítésre és a szükséges adminisztrációra is, írja az MTI.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője hangsúlyozta: eddig is mindent megtettek, hogy a mintavétel folyamatosan és gördülékenyen menjen. A BM közreműködésével beálló plusz 200 mintavételi egység értékes segítség, mert ez gyakorlatilag megduplázza a kapacitásukat.

Koronavírus - Még több hír a témában Végzős orvostanhallgatókat is bevetnek a tesztelésnél mostantól Horvátországban és Szlovéniában is gyorsul a vírus terjedése Németországban a járvány első hulláma óta a legszigorúbb korlátozásokat vezetik be

így Győrfi Pál szerint nemcsak tarthatóak lesznek az eddigi rövid határidők, hanem lehet, hogy ezen még csökkenteni is tudnak.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A legnagyobb visszaesést a gazdasági környezet megítélésénél mérték
2020-12-02 17:06:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Walker egyik legjobb barátját, Cates seriffet menekülő bankrablók ölték meg, azonban a tetteseket azóta is hiába keresik
2020-12-02 16:54:09 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Yago és Cabure meglátja Griseldát Franco sírjánál. Yago rájön, hogy Griselda Renzo anyja. Roca
2020-12-02 16:50:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez