Húsz napja 4500, ma 25 ezer új fertőzöttet regisztráltak Olaszországban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Olaszországban egy nap alatt 24 991 új beteget szűrtek az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint, ez a szám a járványgörbe jelenlegi emelkedési üteme alapján egy hét alatt megkétszereződhet további szigorú korlátozások nélkül, írja az MTI.

A Közegészségügyi Hivatal úgy foglalta össze az olaszországi járványhelyzetet, hogy a ?vírus már mindenhol jelen van”. A szakértők elsősorban azt tartották aggasztónak, hogy a szűrt pozitívak között egyre több a hetven év feletti.

Húsz nappal ezelőtt, október 8-án valamivel több mint 4500 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Számuk most már megközelíti a huszonötezret, miközben kétszázöt beteg halt meg, így a halottak száma majdnem negyvenezerre ugrott. Egy nap alatt majdnem kétszázezer vírustesztet végeztek.

Az aktív fertőzöttek száma túllépte a 276 ezret, kórházban majdnem tizenötezer Covid-19 beteg van, több mint ezerötszázan intenzív osztályon.

Az egészségügyi statisztikák azt mutatják, hogy ha a járvány a jelenlegi ütemben terjed tovább, akár egy hét alatt megkétszereződhet a napi esetszám, és Olaszország utoléri Franciaországot.

A fertőzés mértéke a tavasztól gócpontnak számító Lombardiában a legmagasabb, ahol a vírtustesztek és a szűrt fertőzöttek aránya túllépte a tizennyolc százalékot. Lombardiában egy nap alatt több mint hétezer ötszáz fertőzöttet regisztráltak, kétezerhétszázat Milánóban és térségében. Második helyen Piemonte áll napi több mint kétezer nyolcszáz, harmadik Campania tartomány napi több mint kétezer négyszáz esettel.

Az egészségügy azonnali szigorú zárlatot sürget, a tartományok vezetői a helyi gazdaságra gyakorolt hatástól tartanak. A Corriere della Sera napilap szerint a Giuseppe Conte vezette kormány olyan taktikát követ, amelynek keretében szigorít és enyhít a járványszámok függvényében. Giuseppe Sala milánói polgármester bejelentette, hogy a következő két hétben dönt a város esetleges lezárásáról:

Lombardiában tavasszal több mint másfél ezren voltak lélegeztető gépen, most kétszázhetvenegyen vannak.

Határozottabban beszélt Maurizio Viecca, a milánói Sacco-kórház kardiológus professzora, aki a római kormány azonnali fellépését sürgette kijelentve, hogy az olaszországi kórházak az “összeomlás” szélére jutottak.

Nincs több hely, a betegek vagy otthon, vagy a mentőautókban fognak meghalni

? jelentette ki.

A déli Puglia tartomány elnöke bejelentette, lezárja az iskolákat visszaállítva az online oktatást.Mint mondta, olyan ütemben emelkedik a betegek száma, hogy ha nem korlátozza minimálisra a régión belüli mozgást, november végére több mint kétezer beteg szorulhat lélegeztető-gépre. Pugliában kevesebb mint hatszáz intenzív hellyel rendelkeznek, és majdnem négyszáz már foglalt nem csak Covid-19 betegekkel.

Kiemelt kép: Filippo Monteforte / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az emberszerű arccal, fejjel és robotkarokkal rendelkező Cira-03 a mellkasán lévő képernyőn mutatja meg az eredményeket
2020-11-26 16:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Amikor két rendfenntartó gyalogosan megközelítette a bosnyák sofőr autóját, a férfi nekitolatott az egyik rendőrautónak, majd nagy sebességgel elindult előre, és szándékosan elütötte a kocsi elé álló rendőrt
2020-11-26 16:11:35 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A kormány hallgatott a szakmai szervezetekre, így mostantól minden iskolai dolgozótól vesznek mintát, aki jelentkezik a szűrésre
2020-11-26 15:51:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az igazi családi szórakozást ígérő műsor, 8 és 14 év közötti, kiemelkedő énektudású és tehetségű kisgyermekeket mutat be
2020-11-26 15:51:12 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A székesegyház stabilizációjának utolsó fázisa kezdődhet el azután, hogy tizenkilenc hónappal a tűzvész után eltávolították a huszártorony körüli deformálódott állványzat utolsó elemeit
2020-11-26 15:48:30 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez