Operatív törzs: hétfőtől a szórakozó-, és vendéglátóhelyeken kötelező a maszk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Operatív törzs: hétfőtől a szórakozó-, és vendéglátóhelyeken kötelező a maszk

Müller Cecília ma is hiányzott az operatív törzs tájékoztatástól.

Először Kiss Róbert a maszkviselés viseléséről szóló szigorításról számolt be. Ennek értelmében szórakozóhelyen és vendéglátóhelyen csak fogyasztás alkalmával lehet levenni a maszkot hétfőtől, ezt leszámítva kötelező lesz viselni. Az alezredes a halottak napja kapcsán is a maszkviselés fontosságáról és szükségéről beszélt.

Ezután a Müller Cecíliát helyettesítő Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az elmúlt 24 óra adataival kezdte tájékoztatását. Elmondta: 2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 56, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő.

A koronavírus meredeken emelkedő második szakaszában vagyunk. A kormány célja, hogy napjainkat ne bénítsa meg a vírus jelenléte, de ehhez be kell tartani az óvintézkedéseket, a maszkviselést, a gyakori kézmosást.

Hozzátette:

Kerüljük a zsúfolt helyeket.

Nem reagált a Népszava ma reggeli cikkére, amely a mentők tesztelési leterheltségéről szólt, ugyanakkor bejelentette:

További 200 mintavételi egység kerül bevetésre.

Népszava: Több ezer helyszínre nem érnek oda a mentők mintavételreA napilap szerint a covidosokat ellátó budapesti intézmények is telítődnek.

Elmondta azt is, hogy hogy a gyerekek számára a napokban kerülnek kiszállításra az influenzaoltások a kormányhivatalokba.

Újságírói kérdésre elmondták:

“jelenlegi ismereteink szerint hat hónapig tekinthető védettnek, aki a fertőzésen átesik”. a magyar egészségügy fel van készülve a második hullámra. eddig több mint 930 egészségügyi dolgozót vezényeltek át.

Bár Európa számos országában komolyabb szigorításokat vezettek be, az operatív törzs mai tájékoztatása alapján Magyarországon kontrollálni lehet a vírust maszkviseléssel és gyakori kézmosással.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A világ kastélyai tele vannak furcsa legendákkal: némelyiküket vámpírokhoz, másokat visszajáró szellemekhez kötnek, de számos esetben elátkozott helyekről, vagy bútordarabokról is szólnak ijesztő történetek
2020-11-29 18:21:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A főpolgármester Parti Nagy Lajos költő, író felhívásához csatlakozva követeli a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának kivonulását a magyar közéletből
2020-11-29 17:51:16 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A műsorvezető családjáról és imádott munkájáról készült fotótól garantáltan jókedvre derül
2020-11-29 17:47:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Balaton-parti házak kapui mellett, illetve az épületek falán évtizedek óta megjelenő Zimmer frei (Szoba kiadó) feliratok mélyen beépültek a szocializmus évtizedeiben a magyar tengeren nyaralók emlékezetébe ? épp úgy, ahogyan a szándékos félreolvasásukkal született Zimmer Feri név, ami a magyar komédiatörténet egyik legszörnyűbb filmjének, az azonos című 1998-as, Tímár Péter rendezte csodának köszönhetően olyanok számára is ismertté vált, akik sosem jutottak el a Balatonig
2020-11-29 17:45:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A brit színész nyolcvanöt éves korában hunyt el
2020-11-29 17:44:34 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az elektromos járművek egyre elterjedtebbek a világon: De vajon mi a hatalmas siker titka? A vi
2020-11-29 17:43:55 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez