A NAV már elkezdte az ünnepi ellenőrzéseket, és még a katások is műsoron vannak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A NAV már elkezdte az ünnepi ellenőrzéseket, és még a katások is műsoron vannak

A NAV az Adótraffipaxon tett bejelentés szerint változatlanul kiemelten vizsgálja a katásokat, még az év végéig. A bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében nézik a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket.

Ezen kívül is számos speciális ellenőrzést hirdettek meg országszerte. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai például november 11-étől év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV baranyai munkatársai november 23. és 29. között hétfőn Pécsett, a Csontváry utcai üzleteket, kedden szintén Pécsett, a Hungária úti használtcikk kereskedőket, csütörtökön pedig Komlón, a piacon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 23. és 25. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését a virág- és ajándékárusoknál.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. november 23. és 27. között több járásban tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 23. és december 4. között az édesség- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police
2021-01-18 15:26:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az afrikai csapat már a pénteki, magyarok elleni mérkőzésre is tartalékosan állt fel, később kiderült, két újabb játékos megfertőződött, így a vasárnapi, németek elleni meccsre ki sem tudtak állni
2021-01-18 15:20:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Soha nem volt kérdés számomra, hogy hazatérek-e. Mert valójában sosem hagytam el Oroszországot, írta
2021-01-18 15:15:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A paksi atomerőmű szakember-utánpótlásában fontos szerepet játszó felsőfokú oktatási intézményt is alapítványi fenntartásúvá tenne a kormány ? tudta meg a Népszava
2021-01-18 15:13:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az alábbi grafikonhoz az Eurostat által közölt, 2015 és 2019 közötti, megyei szintű halálozási adatok átlagát vettük, ehhez hasonlítottuk a 2020-as számokat
2021-01-18 15:12:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Apple tavaly ősszel mutatta be az iPhone 12 modelleket, amik többek között azzal keltettek nagy visszhangot, hogy a gyártó az új készülékek dobozából már kihagyta a korábban teljesen megszokottnak számító töltőfejet és a fülhallgatót
2021-01-18 15:06:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez