Térképeken mutatjuk a megyénkénti járványhelyzet

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Térképeken mutatjuk a megyénkénti járványhelyzet

Hónapok óta kérdezzük mi, és más szerkesztőségek is, hogy mennyi aktív fertőzött van megyei bontásban. Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján végre elárulta a számokat, szavai szerint ?mert már régen tette ezt”, valójában még soha.

Hivatalosan csak azt közlik, hogy mennyien fertőződtek meg egyes megyékben március eleje óta, ami nem egy túl lényeges adat. Az aktív fertőzöttek megyénkénti számát firtató kérdéseinkre eddig mindig azt a választ kaptuk, hogy ?nem publikus”. így saját számításaink szerint próbáltuk megmutatni, milyen lehet a járványhelyzet.

Az országos tisztifőorvos felsorolása szerint így néz ki jelenleg a vírustérkép:

Made with Flourish

A legtöbb aktív fertőzött a fővárosban van, közel 30 ezer. Budapesten és Pest megyén kívül az északkeleti megyék, Győr-Moson-Sopron megye, és Bács-Kiskun megye a leginkább fertőzöttek.

Azonban a megyék lakossága között jelentős különbségek vannak, így ábrázoltuk lakosságarányosan is, hogy ezer lakosból hányan fertőzöttek megyénként, hiszen ahol többen élnek, ott többen is fertőződhetnek meg.

Made with Flourish

Lakosságarányosan már máshogy néz ki a térkép: sorban Győr-Moson-Sopronban, Vas megyében, és Nógrádban is súlyosabb a járványhelyzet, mint a fővárosban. Azaz érdemes fenntartásokkal kezelni Müller Cecília azon kijelentését, miszerint a főváros a leginkább érintett.

Győr-Moson-Sopronban minden 48. ember fertőzött jelenleg.

A dél-dunántúli megyékben viszont látható, hogy sokkal jobb a helyzet. Ezekben a megyékben kevesebb, mint minden századik lakos fertőzött jelenleg.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A műsorban szakértők - többek közt pszichológus, szexológus, szociológus - keresik szinglik számára az ideális partnert különféle
2021-01-23 23:55:41 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A múlt heti párbaj után újra kiválasztás volt a villában, aminek a legelején értesülhettek a tévénézők arról, hogy Mohról lekerült a védettséget jelentő lila kendő
2021-01-23 22:49:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez