?Ha az EU valóban ezt akarja, akkor fizetnie kell? ? az osztrákok ellenzik a sípályák zárva tartását a téli szünetre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
?Ha az EU valóban ezt akarja, akkor fizetnie kell? ? az osztrákok ellenzik a sípályák zárva tartását a téli szünetre

A sípályák jelenleg Európa nagy részében zárva tartanak, így Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában, Franciaországban és Németországban is. kérdés jelenleg az, hogy az ünnepi időszakra újranyissák-e őket.

Ha a pályáknak zárva kell maradniuk, akkor azt egész Európára kellene alkalmazni ? mondta Luca Zaia, az olaszországi Veneto régió vezetője ?, azt nem lehet, hogy megtiltják a síelést Dél-Tirolban, de engedélyezik az ausztriai Karintiában, ez megengedhetetlen vicc lenne.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő este azt mondta, hogy nem lesz síszezon Olaszországban a karácsonyi időszak alatt, mert az a koronavírus-járvány harmadik hullámának veszélyével járna. Ugyanakkor európai koordinációt sürgetett az ügyben, amivel Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök is egyetértett.

Az osztrák pénzügyminisztérium szerint azonban a síterepek zárva tartása a háromhetes karácsonyi időszakra 2,4 milliárd eurós (több mint 865 milliárd forintos) veszteséget jelentene az országnak. ?Ha az EU valóban ezt akarja, akkor fizetnie kell érte? ? mondta Gernot Blümel osztrák pénzügyminiszter, felszólítva az EU-t, hogy kompenzálja a kieső bevételek 80 százalékát, összhangban az osztrák kormány támogatási programjával a járvány miatt bezárni kényszerülő vállalkozások számára.

Emlékezetes, hogy a koronavírus-járvány első hulláma során, 2020 elején az Ausztriában és az Alpok egyéb részein található síterepek váltak járványgócponttá.

Koronavírus - Még több hír a témában 2,5 milliárd forintos hitelcsomaggal segítenek a legkisebb budapesti cégeken 160 millió adagot foglal le az EU a Moderna vakcinájából Szinte teljesen leállt Szlovénia, mégsem lassul a járvány

Veneto mellett további észak-olaszországi régiók, köztük Liguria, azt javasolják, hogy a 2020-2021-es téli szezont tartsák meg különleges járványellenes intézkedések elfogadása mellett. Ennek értelmében a sífelvonók csak 50 százalékos kapacitással működnének, és napi korlátot határoznának meg a síbérletek esetében. A síterepek zárva tartása ugyanis 120 ezer állást sodorna veszélybe.

Az olasz kormány azonban vonakodik a korlátozások enyhítésétől azután, hogy ismét drasztikusan megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma. Olaszországban hétfőn meghaladta az 50 ezret a koronavírus-fertőzés következtében életüket vesztők száma, kedden pedig 853 újabb halálesetet jelentettek, ami a harmadik legtöbb a járvány kezdete óta.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A múlt heti párbaj után újra kiválasztás volt a villában, aminek a legelején értesülhettek a tévénézők arról, hogy Mohról lekerült a védettséget jelentő lila kendő
2021-01-23 22:49:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez