25 millió forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a lúgos orvost

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
25 millió forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a lúgos orvost

A Fővárosi Törvényszék november 25-én első fokon ítéletet hirdetett a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében. Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát – írja a Telex.

Bakos Enikő bíró döntését azzal indokolta, hogy a szakértői vélemény alapján Renner Erika másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, magát nem tudta ellátni, a legalapvetőbb fizikai szükségleteinek biztosítása is nehézséget, fájdalmat okozott számára, sérüléseinek ápolása ráadásul ma is nagy fájdalommal járnak.

A bíróság megalapozottnak értékelte a szakértői véleményt, Bene Krisztián viszont alkalmatlannak tartotta azt, szerinte ugyanis úgy nem lehet szakértői véleményt készíteni, hogy a felperest a szakértők nem vizsgálják meg személyesen – derül ki a Telex cikkéből. Bene azzal is érvelt, hogy a nő sérüléseiről 2013-ban és 2015-ben készült fotók nem alkalmasak az aktuális állapot értékelésére, ezért a szakértői vélemény kiegészítését kérte, de a bíróság szerint elegendő bizonyíték állt rendelkezésre, ezért nem rendelt el további bizonyítást.

A bíróság figyelembe vette döntésénél, hogy Renner Erika ma is minden nap szembesülni kényszerül a támadás következményeivel, és azt is, hogy biztonsági érzete megszűnt, a támadás következtében pedig újabb gyermeket nem szülhetett. Súlyos hátránykánt értékelte azt is, hogy Renner Erika nőiessége és szexuális élete súlyosan sérült.

Az ítélethirdetés után Renner Erika a Telexnek azt mondta, hogy megkönnyebbült, és bár tudja, hogy ennél jóval magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség,

Magyarországon ennyit ér a testem.

Mint ismert, Bene Krisztián elkábította, majd maró lúggal leöntötte Renner Erika nemi szervét, és magára hagyta a nőt. Az orvost 2018 nyarán, öt évvel a bűncselekmény elkövetése után a Kúria ? a Fővárosi ítélőtábla korábbi megismételt másodfokú ítéletét súlyosbítva ? 11 évre ítélte.

Renner Erika kártérítési ügye 2017 decemberében indult, de a bíróság a büntetőügy jogerős ítéletéig felfüggesztette a kártérítési pert. Miután a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól, a kártérítési ügy is folytatódhatott.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Kihívók vezetnek egy ponttal, azonban most Lillán a sor, hogy szépítsen egy kicsit
2021-01-25 22:32:49 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Argentína meglepetésre 26-25-re kikapott Katartól az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn
2021-01-25 22:30:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
7:7-es állásnál Ákoson és Bálinton a világ szeme, hogy szépítsen az álláson!
2021-01-25 22:15:14 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kovács Zoltán államtitkár szerint azonban majd ha lesz elég oltóanyag és elindulhat a tömeges oltás, akkor fokozatosan újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek
2021-01-25 22:13:13 | Hozzászólások: 0 | Népszava
6:7 az állás, a tét pedig óriási: Dani és Ricsi minden erejüket bevetve, energiát nem kímélve rontottak a pályára
2021-01-25 22:10:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Bajnokok a Kihívók fej-fej mellett haladnak, de mint mindig, most is csak egy győztes lehet
2021-01-25 22:06:32 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez