Letartóztatták azt a bosnyák férfit, aki elütött egy soproni rendőrt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Letartóztatták azt a bosnyák férfit, aki elütött egy soproni rendőrt

Az osztrák rendőrök elfogták és előállították az a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a nyáron elütött egy rendőrt Sopronban ? közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2020 augusztusában Sopronban közlekedett az osztrák rendszámú Audi A6-os típusú autójával, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. Miután a férfival szemben alkalmazott légalkohol-szondás vizsgálat ittasságot jelzett, hirtelen elhajtott a helyszínről.

Az intézkedő rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették a menekülő férfit, amelyhez rádión segítséget kértek, így két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni. Az elkövető figyelmen kívül hagyta a rendőrök jelzéseit, nagy sebességgel hajtott tovább, többször ? a záróvonalat átlépve ? erőteljes fékezésbe, majd hirtelen gyorsításba kezdett, majd a mellette haladó rendőrautó irányába kormányozva járművét, és annak nekiütközött.

A férfi ezután tovább menekült és a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy taxi útját állta, majd az érkező rendőrautók közrefogták.

Ezután két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját, aki ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt szándékosan elütötte. A férfi Ausztriába menekült.

A magyar nyomozó hatóság értesítése alapján az osztrák rendőrök elfogták és előállították a férfit, aki szabadon engedése után ismeretlen helyre távozott. Az elkövetőt végül elfogatóparancs alapján 2020. november 23-án Magyarországon fogták el.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki, aki beismerő vallomást tett. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának veszélyére tekintettel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyet a bíróság csütörtökön el is rendelt.

Kiengedték a kórházból a Sopronban elgázolt rendőrt Menekülés közben ütötte el a 41 éves ittas osztrák férfi.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az orosz Távol-Keleten megkezdődtek szombaton az előzetes letartóztatásba helyezett ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij érdekében meghirdetett, nem engedélyezett országos tüntetések, és megindult a résztvevők elleni hatósági fellépés is ? írja az MTI
2021-01-23 11:41:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A TV2 Média Csoport Zrt. listaáron számítva nettó 23,69 milliárd forint állami reklámbevételre tett
2021-01-23 11:38:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Pénteken délután a rendőrség azonnali hatállyal hatvan napra bezáratta és 500 ezer forint pénzbírságra büntette a fővárosi Madách téri Központot, de az a tulajdonosok szerint nem derült ki a helyszínen, miért
2021-01-23 11:06:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az önfejlesztés hetének keretein belül a villalakókat arra tanították, hogyan tudnak környezettudatosabban élni és kevesebbet pazarolni
2021-01-23 11:04:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Koronázás ? koronavírus idején Csung San-san (Zhong Shanshan) vagyona egyre csak gyarapodik
2021-01-23 11:01:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Néhány mintában már itthon is megtalálták a koronavírus brit mutációját, de a szigorú lezárások a vírus terjedését is nehezítik - mondta a hvg
2021-01-23 11:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez