Bécsben megerősítették a templomok és a zsinagógák felügyeletét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A bécsi merénylet elkövetője vallási létesítményeket kereshetett támadása célpontjául, ezért megelőző jelleggel elrendelték a templomok és zsinagógák megerősített rendőrségi felügyeletét ? jelentette be Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ügyben vizsgálódó hatvanfős nyomozócsoport információira hivatkozva csütörtökön. Az intézkedésre az esetleges utánzók elrettentése érdekében került sor az ünnepek közeledtével. A miniszter hozzátette, hogy konkrét fenyegetésről nem tudni.

Az MTI azt írja, hogy a tárcavezető nem árult el további részleteket, azzal érvelve, hogy az eljárásról csak a bécsi ügyészség adhat hivatalos tájékoztatást. Nina Bussek ügyészségi szóvivő az APA osztrák hírügynökség kérdésére azt mondta, nem kommentálhatja Nehammer értesüléseit, mert az ügyészségnek nincs birtokában a témába vágó jelentés.

A jövőben a feltételezett terrorcselekmények esetén a különleges erők gyors reagálású egységeit vetik be, amelyeket a sebesültek azonnali ellátására is kiképeztek ? mondta Hannes Gulnbrein dandártábornok. Az EKO Cobra egységei jelenleg nyolc helyszínen állomásoznak: Bécsben, Bécsújhelyen, Grazban, Linzben, Innsbruckban, Salzburgban, Klagenfurt/Krumpendorfban és Feldkirchben. Ezzel a lefedettséggel Ausztria bármely települése 70 percen belül elérhető. Jelenleg országszerte szolgálatban vannak a különleges egységek, de a fenyegetés elmúltával már csak a nagyvárosok, kormányzati negyedek, bevásárlóközpontok, turistalátványosságok és kiemelt fontosságú infrastruktúrák biztonságát vigyázzák majd.

Az észak-macedóniai albán családból származó osztrák Kujtim Fejzulai november 2-án négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. A férfit a rendőrök lelőtték, a helyszínen életét vesztette. A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. A támadó büntetett előéletű volt, azért került börtönbe, mert Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Sok mindent továbbra sem tudni a merényletről, például azt, hogyan jutott el a fegyveres az otthonából a belvárosba. Az osztrák hatóságok számos információt alulértékeltek a támadóval kapcsolatban, akinek alapos megfigyelését azután sem tartották indokoltnak, hogy ismert volt előttük büntetett előélete, lőszervásárlási kísérlete és külföldi szélsőségesekkel való találkozója. Az ügynek 21 gyanúsítottja van, közülük tízet előzetes őrizetbe vettek.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A női vízilabdaválogatott nyerte a trieszti női vízilabda olimpiai selejtezőtornát, miután a vasárnapi döntőben 13-11-re nyert
2021-01-24 21:53:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A tiltakozók elégedetlenek a járványkezeléssel. (Külföld)
2021-01-24 21:50:44 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Átlépte a huszonötmilliót a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban; a járvány kezdete óta 417 538 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítéséből
2021-01-24 21:28:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Andrzej Dudának finoman szólva sem tetszik Navalnij bebörtönzése
2021-01-24 21:00:34 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nézd vissza a Parasztvakítás című filmet január 31-ig a SuperTV2 oldalán!
2021-01-24 21:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Los Angelesben szombaton 87 esztendős korában elhunyt az interjú királya
2021-01-24 20:57:59 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez