Ismeri ezeket a Netflix trükköket?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ismeri ezeket a Netflix trükköket?

Már több, mint egy éve, hogy magyarul érhető el a Netflix hazánkban, és a streaming szolgáltatás azóta folyamatosan gyűjti a felhasználókat. A platform egyik nagy előnye, hogy használható okostévén, táblagépen, mobilon és akár böngészőben is. Utóbbi esetben vannak olyan ?trükkök?, amik pusztán billentyűkkel hozhatók elő, ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Kapcsolódó Mától végre magyar a Netflix Éjfél óta magyar felülettel várja a felhasználókat a világ vezető streaming szolgáltatása, és a cég a magyar nyelvű tartalmak terén is a korábbinál magasabb fokozatba kapcsolt. Lejátszás / szünet

A vízforralóban fortyog a víz, könyörtelenül sürget a szükség, a szomszéd cukorért kopogtat be, a kutya meg már az ajtót kaparássza? Az ilyen helyzetekben az egér után kutatni (úgy el tud bújni, mintha élne), vagy a touchpaddel keresgélni a STOP gombot elég idegesítő. Szerencsére egyszerűbben is meg lehet oldani. Csak nyomd meg a SZÓKÖZ-t vagy az ENTER-t, és megállíthatod, vagy újraindíthatod a műsort. így a rövid szünetek már nem is olyan bosszantóak.

Teljes képernyő be / Teljes képernyő ki

Senki nem néz Netflixet kis ablakban, az viszont előfordulhat, hogy az aktuális műsor eszünkbe juttat valamit. Ismerős az érzés, amikor muszáj leírnod a briliáns quesadilla receptet, amiről A Konyhafőnök asztalárólban beszélnek? Vagy amikor elkezded nézni Az Esernyő Akadémiát, és utána kell nézned a sorozat alapjául szolgáló képregénynek? A figyelemelterelések listája végtelen. Szerencsére az ablak lekicsinyítéséhez nem kell rögtön a teljes képernyő szimbólumot keresni – elegendő megnyomni az F billentyűt. És ezzel lehet visszaváltani is. Ha meg éppen egy sötét szobában vagy, és a billentyűzet sincs megvilágítva, akkor is könnyen megtalálod  az ESC-et, amivel szintén kikapcsolható a teljes képernyő.

Tekerés előre és hátra

Mi az amit a moziban vagy tévét nézve nem tudunk megtenni a filmekkel, a Netflixen meg igen? Természetesen: az előre-hátra pörgetésről van szó! A Vaják nézése közben elveszíted a fonalat, hogy ki kivel mikor mit csinált? Klikk-klikk, már vissza is tekertél a keresett beszélgetéshez vagy jelenethez – és végre világos, a három párhuzamos idősíkból melyiket nézed éppen. Tartsd nyomva a BALRA vagy a JOBBRA nyilat addig, míg a keresett jelenethez érsz!

Hangerő-szabályzás

Az elektronikai eszközök gyártói sokat tesznek a vásárlók kényelméért: számos laptopot hangerőgombokat is kap. De a Netflixnek is megvan a maga megoldása. Például a filmek vagy sorozatok elnémításának lehetősége anélkül, hogy eltűnnének az értesítési hangok a számítógépről. A Netflix hangerő szabályozható a billentyűzettel: a felfelé nyíl növeli a hangerőt, a lefelé nyíl csökkenti azt, az M billentyű pedig teljesen lenémítja a filmet.

A főcím átugrása

Szereted nézni a főcímeket a filmek elején? Néhány ember nagyon. Az intro bevonja őket az atmoszférába, a sorozat világába. Többségünk azonban rögtön tudni szeretné, hogy mi következik, és szeretjük átugrani az intrót. A Netflix erre az esetre is ajánl egy kis egyszerűsítést: csak az S billentyűt kell lenyomni! Sőt, a főcímek átugrását a profil beállításai között is bekapcsolható.

Birkás Péter további cikkei Az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétetElképesztő mennyiségben fogynak a Xiaomi telefonokHat hét alatt nyomtatnak társasházat Németországban
folytatás

Legkedveltebb hírek
A műsorban szakértők - többek közt pszichológus, szexológus, szociológus - keresik szinglik számára az ideális partnert különféle
2021-01-16 23:55:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lolka és Bolka két pajkos, kíváncsi és nagyon jószívű fiúcska
2021-01-16 23:00:53 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Hátborzongat-Lak 2. című filmet január 23-ig a TV2 Comedy oldalán!
2021-01-16 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szombat este újra párbaj volt a ValóVilágban, Renátó és Moh mérte össze
2021-01-16 22:44:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez