Belga ügyészség: az ereszcsatornán keresztül, vérző kézzel menekült Szájer, akinél drogot találtak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Belga ügyészség: az ereszcsatornán keresztül, vérző kézzel menekült Szájer, akinél drogot találtak

November 27-én pénteken este fél tíz körül értesítették a rendőrséget a szomszédok, akik zajokra panaszkodtak, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések lehetséges megsértését gyanították egy lakásban

? közölte a belga ügyészség a 24.hu megkeresésére.

Az ingatlanban a rendőrség körülbelül húsz embert talált, mindegyikük személyazonosságát ellenőrizték. A jelenlévők közül ketten, az ügyészség közleményében D.O. és P.B. monogrammal feltüntetett személyek diplomáciai mentelmi jogra hivatkoztak.

Egy járókelő jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit, aki a csatornán keresztül menekült, illetve képes volt azonosítani a férfit. Az ügyészség közleménye szerint a férfi keze véres volt, mint írták, lehetséges, hogy menekülés közben megsérülhetett.

A férfi táskájában kábítószereket találtak, a rendőrség kérésére nem tudott felmutatni semmilyen dokumentumot az azonosításához. A férfit a rendőrök lakhelyére kísérték, ahol már tudta azonosítani magát az útlevelével. Az ügyészség közleményében Sarah Durant ügyészhelyettes közölte: S.J. monogrammal szerepel a férfi, illetve 1961-et jelölték meg születési dátumaként, azaz Szájer József lemondott fideszes EP-képviselőről van szó.

Szájer egyébként korábban közleményében is írt a kábítószerekről, akkor úgy fogalmazott: ?Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.?

A rendőrségi jelentésben a kijárási korlátozások megszegésével vádolnak minden jelenlévőt, az ügyészségi közleményben S.J.-ként feltüntetett Szájert pedig kábítószerre vonatkozó jogszabályok megsértésével is gyanúsítják. Az eljárás folyamatban van, az ügyészség jelezte, hogy büntetőeljárást csak azt követően indíthatnak, hogy a hatóságok felfüggesztik az érintettek diplomáciai mentelmi jogát.

Szájer József, az EP Fidesz-frakciójának vezetője vasárnap mondott le mandátumáról, akkor így indokolt: ?Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.?

folytatás

Legkedveltebb hírek
Szeptemberben írta meg a 24.hu, hogy a belvárosi fideszes képviselő, Szágerné Fazekas Éva lánya
2021-01-28 08:20:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Komoly indulatokkal kellett szembesülnie Luana Sandiennek, miután a brazil születésű modell félmeztelen képeket készített az Arab-sivatagban
2021-01-28 08:15:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt csütörtök reggel a 6-os számú főúton Százhalombatta térségében
2021-01-28 08:11:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Több millió forintnyi bála és raklap égett le néhány nappal ezelőtt egy Gomba külterületén lévő tanyán
2021-01-28 08:04:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
2021. január 28., csütörtök Friss hírek: A kiskereskedelmi láncok felénél már eldönt
2021-01-28 08:01:59 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bár a meccs elején még hat góllal is vezetett, végül hosszabbításban kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciáktól az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében
2021-01-28 07:56:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez