Egy értékes hatású nemesfém: az ezüst

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy értékes hatású nemesfém: az ezüst

Közeledik a karácsony, szinte biztos, hogy a korábbinál sokkal szűkebb körben – akár a legközelebbi, de az év nagy részében nem velük élő hozzátartozónkat vendégül látva, a távolságtartásra és minden higiéniai szabályra maximálisan figyelve -, de ünnepeljük, a meghitt pillanatokhoz pedig hozzátartozik az ünnepi ebéd vagy vacsora is. Régebben az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke volt az ezüst, nemcsak antibakteriális hatása miatt.

Az ezüstöt, hasonlóan az aranyhoz, befektetési céllal is vásárolják – akár rúd, lapka formájában, akár ezüst étkészlet, illetve hasonló használati tárgyak formájában. Az olyan bizonytalan időkben, mint a mostani, amikor a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai felborították a világgazdaság normális működését, a nemesfémek iránt meg szokott nőni a kereslet.

Kapcsolódó Arany és nemesfémek - a klasszikus menekülőeszközök felé fordulnak a befektetők Berobbant a koronavírus-járvány második hulláma, a jelenlegi helyzetben pedig a klasszikus menekülőeszközök felé fordulnak a befektetők, a nemesfémek, elsősorban az aranytömbök, valamint az aranyékszerek, briliánsok egyre felkapottabbak lesznek.

Most, hogy vannak biztató hírek vakcinafronton, gazdasági elemzők egyre inkább azt valószínűsítik, hogy a következő év tavaszától, közepétől, a tömeges lakossági oltások után az idén elmaradt vásárlásokat bepótolják az emberek, nagy kereslet jelenik meg a lakosság részéről, ez pedig árfelhajtó hatású, az inflációt felpörgeti. Ilyen időszakokban pedig a nemesfémek jól szoktak teljesíteni befektetésként.

Amivel szintén érdemes számolni, az az ezüstnek a harmadik funkciójából, az ipari felhasználásából fakad. Az ezüst iránti világpiaci keresletnek a felét az ezüst ipari felhasználása adja. Széles körben alkalmazzák, mert jó a hő- és áramvezető képessége, és, mint fent említettük, antibakteriális hatású. A napelemek gyártásakor nagy mennyiségű ezüstre van szükség, és a napelemparkok és a házi napelemrendszerek, napkollektorok egyre terjednek, ez a következő években is masszív keresletet támaszt az ezüst iránt. A technológiai szektor is jelentős mennyiségű ezüstöt használ fel, de a fertőtlenítő szerek és berendezések, elektromos készülékek, víztisztító berendezések, elemek, akkumulátorok gyártásakor is szükség van ezüstre – hogy csak néhány fontos felhasználási területet említsünk.

Látható tehát, hogy az ezüst iránti ipari felhasználási kereslet támaszt ad ezen nemesfém árának, a járványügyi helyzet pedig a fertőtlenítőszereknek és magának az ezüstnek a természetes fertőtlenítő hatását értékelte fel.

Szponzorált tartalom

A cikk a BÁV támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vasárnap eleinte még nagyrészt borult idő várható, több helyütt hullhat némi hó, majd délutántól csökken a felhőzet és a csapadék esélye ? írja a Kiderül
2021-01-17 06:04:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sam nem tudja megbocsátani, hogy Diane visszautasította
2021-01-17 04:31:22 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza A lány a vonaton című filmet január 24-ig a SuperTV2 oldalán!
2021-01-17 03:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza a Jackpot szerelem című filmet január 24-ig az IzauraTV oldalán!
2021-01-17 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd vissza az Elkopott értékek című filmet február 16-ig a Moziverzum oldalán!
2021-01-17 00:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A műsorban szakértők - többek közt pszichológus, szexológus, szociológus - keresik szinglik számára az ideális partnert különféle
2021-01-16 23:55:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez