Szájer-ügy: konteók, nemzetbiztonsági kérdések

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szájer-ügy: konteók, nemzetbiztonsági kérdések

Az MSZP pártigazgatója az ATV reggeli műsorában azt mondta, vannak olyan érvek, amelyek amellett szólnak, hogy nem véletlen volt Szájer József brüsszeli lebukása, a botrány időzítésének köze lehetett ahhoz, hogy Orbán Viktor bejelentette, a magyar-lengyel vétóval kapcsolatban nem akar kompromisszumot.

Molnár Zsolt szerint ugyanakkor ez nem titkosszolgálati akció volt. A helyszín, ahol a fideszes EP-képviselő lebukott, forgalmas helyen van, szemet szúr, ha valaki ? főleg a járványhelyzethez kapcsolódó korlátozások idején ? bulit szervez, így elképzelhető, hogy valaki tényleg feljelentést tett.

A szocialista politikus azt nem zárta ki, hogy a titkosszolgálatok valóban figyelték a helyet, és a magyar hírszerzésnek tájékozódnia kell az ügyben. Mint mondta, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén szó lesz arról, volt-e az ügynek előzménye, a szolgálatok észleltek-e bármilyen titkosszolgálati mozgást.

Molnár beszélt arról is, hogy Brüsszelben fogy a levegő a fideszes képviselők körül, nincs bizalom irántuk, komoly kritikákkal illetik őket, de az ?elszakadási folyamat? a Fidesz és az Európai Néppárt között egy ponton mindig megáll.

Kapcsolódó Deutsch Tamás: Ez viccnek is durva A politikust kizárnák a néppártból, szerinte ugyanazt akarják csinálni majd Magyarország ellen, amit most ellene terveznek.

Közben Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke közösségi oldalán azt írta, hibásnak tartja azt az elméletet,

hogy Szájert a német titkosszolgálat vadászta le, cserébe az uniós vétóért.

Szerinte ez eltereli a figyelmet a valódi botrányról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közti égbekiáltó ellentmondásról. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, nincs rá bizonyíték, hogy idegen titkosszolgálat avatkozna be egy karaktergyilkossággal a magyar belügyekbe.

A harmadik probléma ezzel az elmélettel, hogy mindezek mellett kommunikációs menekülőutat is biztosít a Fidesznek: Szájert most azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal.

Stummer János szerint ez nagyon jól jön Orbánéknak, érdemes

átböngészni a kormánysajtót, láthatóan már le is csaptak a lehetőségre. Szájer-ügyben mostanra 20. órája égetik a boszorkányt az ellenzéki térfélen. Sehol semmi, csak egymást túllicitálni akaró ordibálás és képtelen, minden bizonyítékot nélkülöző elméletek.

Stummer szerint inkább azzal kellene foglalkozni, milyen mértékű nemzetközi elszigetelődés eredménye lehet ?egy a brüsszeli politikai elitben hosszú ideje nyilvánvalóan köztudott dolog? mostani nyilvánosságra kerülése, vagy azzal, hogy mit lép ezek után Orbán Viktor.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hortensia asszony alkut ajánl Juananak: visszavonja a vádakat, ha örökre eltűnik a család életéből
2021-01-28 02:57:08 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ivo beadja felmondását, illetve lemondását a cég igazgatói posztjáról
2021-01-28 02:09:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lolka és Bolka két pajkos, kíváncsi és nagyon jószívű fiúcska
2021-01-28 02:04:37 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lolka és Bolka két pajkos, kíváncsi és nagyon jószívű fiúcska
2021-01-28 01:54:46 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Portwenn nyugalmát fenekestől feldúlja Ellingham doktor és a tanítónő, Louisa Glasson eljegyzésének híre
2021-01-28 01:13:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2021-01-28 01:08:38 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez