Ókori görög síremlékre bukkantak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ókori görög síremlékre bukkantak

A Görög Kulturális és Sportügyi Minisztérium szerint egy ókori görög síremlék nőalakokat ábrázoló szobrait tárták fel Athéntól keletre, Paianián – írja az MTI. A műkincseket a település új városházának építésekor fedezték fel.

A minisztériumi közlemény alapján a nyughely töredékesen maradt fenn, az életnagyságú szobrokat fejek nélkül találták meg.

Az alkotások egyike, amely feltehetően egy előkelő és gazdag nőről készült, gondosan kidolgozott széken ül, lába zsámolyon pihen, öltözete ión tunika és köpeny. A másik szobor előbbi nő gyógyítóját ábrázolhatja.

A díszítés tematikája az időszámítás előtti 4. századi nyughelyekre jellemző. Hasonló síremlékeket tártak fel korábban Markopoulóban, Meszogaiában és az athéni Kerameikosz temetőben. A most azonosított szobrokat a Vravronai Régészeti Múzeumba szállították, a szakértők szerint a lelőhelyen valószínűleg újabb maradványok kerülnek majd elő.

The post Ókori görög síremlékre bukkantak first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Transparency International jelentése szerint a tender megfelelt az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmainak
2021-02-26 19:14:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Próbaidőre bocsátották a véleményvezért rágalmazásért
2021-02-26 19:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez