17 millió dollárt kapnak Harvey Weinstein áldozatai

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
17 millió dollárt kapnak Harvey Weinstein áldozatai

Tizenhétmillió dollárt ítélt meg egy bíró a Harvey Weinstein által szexuálisan zaklatott vagy bántalmazott áldozatoknak, erősítette meg Weinstein egyik ügyvédje, Paul Zumbro a CNN-nek, hozzátéve, hogy az áldozatok elégedettek a peren kívüli megyezéssel, mert így anélkül kaphatnak kompenzációt a velük történtekért, hogy végig kelljen szenvedniük a bírósági tárgyalássorozatot.

Weinstein cégei a szexuális zaklatási botrány nyomán tönkre mentek, a csődeljárás része ez a mostani döntés is. A felszámolás során különítették el ezt a tizenhétmillió dollárt az ún. Szexuális Visszaélési Vádak Alapban, illetve további 9,7 milliót a jogi költségekre, amely összegből ugyanakkor Weinstein nem kérhet visszatérítést a saját perköltségeire. Mindezen felül még 8,4 milliót különítettek el arra, hogy a nem szexuális visszaélés jellegű vádakkal kapcsolatban megegyezésre jussanak.

Kapcsolódó Harvey Weinstein még simán összeszedhet egy életfogytiglant Weinstein New York-i pere lezárult, és hamarosan az is kiderül, hogy mennyi büntetést kap a két bűncselekményért. Azonban ez nem minden: a bukott producerre további perek várnak.

Harvey Weinsteint tavaly márciusban nemi erőszakért és egyéb szexuális visszaélésekért huszonhárom év börtönre ítélték New York-i perében, de hiába a mostani megegyezés, büntetési tételei még jócskán tovább nőhetnek, ugyanis Los Angelesben is folyamatban van ellene hat szexuális visszaéléssel kapcsolatos eljárás. Weinstein a 2017-ben kezdődött botrány során mindvégig fenntartotta, hogy közös beleegyezéssel lépett szexuális kapcsolatba minden vádlójával, azaz nem bűnös az ellene felhozott vádpontokban.

Kapcsolódó Egy igazi női véreb védi Amerika leghírhedtebb szexuális ragadozóját Harvey Weinsteint, akit több mint nyolcvan nő vádol különféle szexuális visszaélésekkel, egy nő védi a bíróságon. Meglepődnénk, ha ellentmondásos személyiségéről nem készülne hamarosan mozifilm. Ő Donna Rotunno.

The post 17 millió dollárt kapnak Harvey Weinstein áldozatai first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Transparency International jelentése szerint a tender megfelelt az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmainak
2021-02-26 19:14:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Próbaidőre bocsátották a véleményvezért rágalmazásért
2021-02-26 19:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Balaton Sound szervezői kevésbé derűlátók, hogy lehet-e nyáron fesztiválozni
2021-02-26 18:46:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A nyertes alkotások egy játszóházzá alakított buszon lesznek láthatók
2021-02-26 18:44:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az önkormányzat felkérte a szakkivitelezőt, hogy azonnal kezdje meg az állagmegóvási munkálatokat
2021-02-26 18:37:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez