Tavasszal jön a magyar Facebook-törvény

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tavasszal jön a magyar Facebook-törvény

?Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról” ? jelentette be Facebookon Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azt írta:

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik

? hozzátette, hogy továbbra is együttműködik a kormány az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de ?az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében”.

?Ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül. Lekapcsolhatóak a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok valamint állami vezetők is” ? írta a miniszter.

Nem kételkedünk abban, hogy a Fideszben a pékekre és a fodrászokra is megkülönböztetetten figyelnek, de a Varga Judit által emlegetett ?elmúlt időszak eseményei” sokkal valószínűbben vonatkoznak Donald Trump több közösségi oldalról való letiltására.

Kapcsolódó Schiffer András: A közösségi média egyetlen kattintással képes puccsot csinálni Trump lekapcsolása arról szól, hogy jelenleg néhány milliárdos dönti el, hogy az amerikai elnök kommunikálhat-e közvetlenül az amerikai néppel.

A miniszter posztjának zárásából világosan látszik, hogy a Facebook-törvény szabadságharcos retorikával együtt érkezik:?A szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás Magyarországon sem maradhat többé következmények nélkül! A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!”.

Az év elején hosszú cikket szenteltünk annak, hogy a közösségi média fontos színtere lesz a 2022-es választásnak. Ebben a térben ugyan szintén egyenlőtlenek, de demokratikusabbak a versenyfeltételek, mint a hagyományos politikai hirdetések piacán.

Nem véletlen, hogy az egyébként széles körben kritizált Trump-tiltás felgyorsította a nemzeti törvényalkotási folyamatokat, amelyek a big tech cégek megrendszabályozását veszik célba. Nemrég például Lengyelország lépett: ott a Szólásszabadság Tanácsát alapítják meg, amely a tervek szerint felülbírálhatja a tiltásokat.

A Facebook, a Twitter, és egyéb közösségi oldalak moderálási gyakorlatát leginkább jobboldalon ostorozzák, mert úgy tartják, hogy ezen cégek vezetése liberális, globalista elvek alapján cenzúrázza a neki nem tetsző véleményeket.

The post Tavasszal jön a magyar Facebook-törvény first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Új helyet keresünk a 100 Tagú Cigányzenekarnak, írta hétfőn reggel Facebook-oldalán Kásler Miklós
2021-03-01 08:18:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Psycopath (Pszichopata) címmel könyvet írt egy 55 éves skót nő egykori férjéről, miután kiderült, hogy az amerikai férfinak rengeteg titkos élete van ? és mindegyik válla
2021-03-01 08:08:04 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Másfél hete nem találnak egy 17 éves győri fiút
2021-03-01 08:06:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az énekes imádja a gyerekeket és sajátot is minél többet szeretne, de feleségével, Hailey Bieberrel egyelőre még nem váltak szülőkké és ez nem is annak a bejelentése volt
2021-03-01 08:00:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
2021. március 1., hétfő Friss hírek: A korábbinál jóval többen költöztek városb
2021-03-01 07:55:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A hódmezővásárhelyi politikus már elfogadja, hogy a civileknek is be kell ülni 1-1 frakcióba
2021-03-01 07:53:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez