A Honvédelmi Minisztérium cáfolja, hogy Orbán Gáspár a tárca ösztöndíjasaként került a brit katonai elitiskolába

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Honvédelmi Minisztérium cáfolja, hogy Orbán Gáspár a tárca ösztöndíjasaként került a brit katonai elitiskolába

Megerősítjük, hogy a három magyar állampolgár közül az egyik személy a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár volt. Ugyanakkor cáfoljuk, hogy a képzésen résztvevők HM ösztöndíjasként vettek volna részt

? közölte a hvg.hu közérdekű adatigénylésére a Honvédelmi Minisztérium. A lap még január 11-én küldött kérdéseket a tárcának azzal kapcsolatban, hogy Orbán Gáspár a brit katonai elitiskolában, a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián volt ösztöndíjas.

A Telex január közepén megjelent cikkében azt írta, hogy Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként, azaz közpénzből tanulhatott a brit katonai elitiskolában.

A honvédelmi tárca most a hvg.hu-nak ezt cáfolta, azonban azt nem közölték, hogy ha nem a Honvédelmi Minisztérium, akkor mely intézmény fizette a külföldi tanulmányokat. A katonai akadémia nem csak a brit hadsereg tisztképzésének központja, de fontos eszköze a brit katonai, diplomáciai kapcsolatépítésnek, miután számos külföldi politikus járta meg a 44 hetes kurzust. Ennek a díja egy 2015-ös adat szerint fejenként 93 ezer font, jelenlegi árfolyamon több mint 37 millió forint.

Azzal kapcsolatban, miért esett a választás egyebek mellett Orbán Gáspárra, a Honvédelmi Minisztérium most közölte: ?a jelentkezésre a szolgálati út betartásával, az állományilletékes parancsnok felterjesztése alapján, az adott szakterületért felelős szerv (szakmai felelős) jóváhagyásával kerülhet sor”.

Az állományilletékes parancsnok a kiválasztás során figyelembe veszi a jelölt egyéni motivációját, alkalmasságát, nyelvi felkészültségét, végzettségét, tervezett beosztását, feladatkörét, szakmai előéletét, ideértve a polgári életben szerzett tapasztalatot is

? írták.

The post A Honvédelmi Minisztérium cáfolja, hogy Orbán Gáspár a tárca ösztöndíjasaként került a brit katonai elitiskolába first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyre intenzívebbek a kitörések.
2021-02-25 11:37:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Egyre intenzívebbek a kitörések.
2021-02-25 11:17:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez