A háztartási munka már online is jelenthető a NAV-nak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A háztartási munka már online is jelenthető a NAV-nak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2019-ben vezette be az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazást. A saját fejlesztésű program előnye, hogy használatához nem szükséges külön kitöltőprogramot és nyomtatványt letölteni. A folyamat teljes egészében webes alapú, és az esetleges hibák már a kitöltéskor, a beküldést megelőzően kiderülnek.

Az ONYA-val online intézhetők az adóazonosító jellel, adóigazolvánnyal, vámazonosító-számmal és levelezési címmel kapcsolatos ügyek, de kezelhetők a jövedéki nyomtatványok, az adat- és változásbejelentések, a kisadózó vállalkozások bevallása és az adóelőleg-nyilatkozatok is.

Az alkalmazás 2021-től új szolgáltatással bővül: ezentúl ezen keresztül is bejelenthető a háztartási munkára létesített jogviszony. Az újítással ezen foglalkoztatási forma adminisztrációja is tovább egyszerűsödik.

Kapcsolódó Matematikai feladványt küldtünk a NAV-nak Mi van akkor, ha a harminc több, mint a 31?

Háztartási munkának számítanak azok a tevékenységek, feladatok, amelyek a mindennapi élethez szükséges feltételeket biztosítják számunkra: a lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, a gyermekek felügyelete, házi tanítása, az otthoni gondozás és ápolás, a házvezetés vagy a kertgondozás.

Ha valaki ezekre a munkákra alkalmanként vagy rendszeresen háztartási alkalmazottat foglalkoztat, ezt be kell jelentenie. A korábbi bejelentési lehetőségek, vagyis a szükséges adatlap (21T1043H) benyújtása a NAV-hoz elektronikusan, vagy a telefonos bejelentés a 185-ös számon hívható ügyfélszolgálaton keresztül továbbra is használatban maradnak.

Az ONYA elérhető az adóhivatal oldalán az ?Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás? menüpontból, valamint a https://onya.nav.gov.hu linken is.

The post A háztartási munka már online is jelenthető a NAV-nak first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejleszt elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás – írja az MTI a ynet hírportálra hivatkozva
2021-03-07 17:37:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kigyulladt a nádas Fót külső részén vasárnap délután
2021-03-07 17:34:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez