Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány, visszaállnak a hírek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány, visszaállnak a hírek

A Facebook kedden bejelentette, hogy napokon belül helyreállítja ausztráliai platformján a hírszolgáltatását, sikerült megállapodni a canberrai kormánnyal a köztük vitát okozó törvénytervezet módosításáról – írja az MTI.

A közösségi cég múlt héten jelentette be, hogy a médiapiaci szabályozásról szóló ausztrál törvény miatt a helyi platformon nem engedélyezi használóinak a hírek megtekintését. Közölte, hogy az ausztrál kiadóknak ezentúl tilos bármilyen tartalmat megosztaniuk vagy közzétenniük oldalain, és az ausztrál közönség a nemzetközi hírpiacról származó tartalmakat sem érheti el. A Facebook egyik szóvivője ezt azzal indokolta, hogy az új ausztrál médiakódex tervezetében nem egyértelmű a hírtartalom definíciója.

Az ausztrál parlamentben decemberben kezdeményezték egy új törvény bevezetését, amely rákényszerítené – elsősorban – a Google-t és a Facebookot, hogy fizessen az ausztrál sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért, különben pénzbírsággal sújtják őket.

Elégedetten vesszük tudomásul, hogy az ausztrál kormány hajlandó több olyan ponton módosítani a tervezetet, amelyek nekünk fontosak. Továbbra is mi dönthetjük majd el, hogy hír-e, ami felkerül a Facebookra, így nem köteleznek bennünket automatikusan arra, hogy magyarázkodjunk”

– írta keddi közleményében a cég.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Egy csontrákból gyógyult orvosasszisztens az egyik civil, aki az űrbe mehetBill Gates szerint a világ jól meglenne bitcoin nélkül isMajmokra szabott arcfelismerőt fejlesztenek a kínaiak

The post Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány, visszaállnak a hírek first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra
2021-03-06 09:30:54 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szerinte a nyertes pályázón kívül senkit sem tájékoztattak hivatalos formában a végleges döntésről
2021-03-06 09:09:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez