Mégsem kerül árverésre a nemrég felfedezett állítólagos József Attila-vers

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mégsem kerül árverésre a nemrég felfedezett állítólagos József Attila-vers

Visszavonta online árveréséről az ?Edit? című, nemrég felfedezett és József Attilának tulajdonított verset az Antikvárium.hu, tudta meg a Telex. A vers, amely Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész szerint az egyik legelső Edit-vers lehet a költő munkásságából, néhány héttel ezelőtt bukkant fel, és úgy tervezték, hogy az oldal következő árverésén lehet majd licitálni rá, ám mivel kételyek merültek fel annak eredetiségéről, így a verset most mégsem árverezik el, hanem tovább vizsgálják.

Az irat nagyjábóli korát a restaurátor szakértő be tudta határolni, így azt, hogy több mint ötvenéves, lehet tudni, ám hogy valóban József Attila írta volna a szöveget, egyelőre nem biztos. Azt már sikerült kizárni, hogy az ?Editet? a Számvetés kéziratának darabjaiból másolták volna össze, de további vizsgálatok következnek.

The post Mégsem kerül árverésre a nemrég felfedezett állítólagos József Attila-vers first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra
2021-03-06 09:30:54 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szerinte a nyertes pályázón kívül senkit sem tájékoztattak hivatalos formában a végleges döntésről
2021-03-06 09:09:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez