Kanada hivatalosan rögzítette: Kína népirtást követ el

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kanada hivatalosan rögzítette: Kína népirtást követ el

A kanadai parlament határozatot fogadott el hétfőn arról, hogy a kínai hatalomnak az ujgur kisebbséggel szembeni bánásmódja Hszincsiang tartományban népirtással ér fel ? írja az MTI.

A határozati javaslatot az összes képviselő megszavazta, kivéve Justin Trudeau miniszterelnököt és kormányának tagjait, mert ők nem szavaztak. Noha a határozat nem kötelező érvényű, cselekvésre szólítja fel a kormányt. A határozatban egyúttal felszólítják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy helyezze át a 2022-es téli olimpia helyszínét Pekingből.

Egy meg nem nevezett, magas rangú kormánytisztviselő elmondta az AP hírügynökségnek, hogy a külügyminiszter ismertetni fogja a kormány álláspontját a kérdésben, de előrebocsátotta, hogy egy parlamenti határozat nem feltétlenül hoz eredményt Kínában, és az ügyben szükséges, hogy Kanada együttműködjön nemzetközi szövetségeseivel és partnereivel. Trudeau és Joe Biden amerikai elnök között kedden lesz egy tárgyalás, és ezen szó lesz a nyugati országok Kínához fűződő viszonyáról is ? tette hozzá.

Erin O’Toole, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője kijelentette:

Kínában valósággal szenvednek (az ujgurok). Népirtás folyik ott. A mi értékeink viszont nem eladók. Trudeau úrnak is ezt az üzenetet kellett volna ma küldenie (Pekingnek), de elmulasztotta.

Cung Pej-vu, Kína ottawai nagykövete egy lapinterjúban tagadta, hogy népirtás folyna hazájában.

A nyugati országok nincsenek abban a helyzetben, hogy megítéljék a kínai emberi jogi helyzetet

? mondta.

The post Kanada hivatalosan rögzítette: Kína népirtást követ el first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra
2021-03-06 09:30:54 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szerinte a nyertes pályázón kívül senkit sem tájékoztattak hivatalos formában a végleges döntésről
2021-03-06 09:09:20 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez