Szarka Gábor: Felháborító, hogy az SZFE-től fizetést kapó oktatók kampányoltak az egyetem ellen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szarka Gábor: Felháborító, hogy az SZFE-től fizetést kapó oktatók kampányoltak az egyetem ellen

A Hvg.hu Élesben című videoműsorában nyilatkozott Szarka Gábor, az új SZFE kancellárja, aki szerint felháborító, hogy az SZFE-től fizetést kapó oktatók kampányoltak az ellen, hogy fiatalok felvételizzenek az intézménybe. Szarka azt is mondta, kreatívan kezelték a pénzügyi szabályokat korábban az SZFE-n, most azonban a modellváltásnak hála sokkal több pénzből gazdálkodhatnak.

A most felmondott húsz oktatóról azt mondta:

Nem bántottuk őket, nem szerettük volna, hogy felmondjanak, mi pedig biztosítjuk a pótlásukat.

A kancellár szerint kevés hallgató foglalkozik azzal, hogy ki a fenntartó, szerinte az egyetemisták 95 százaléka azt se tudja, ki a kancellár. Épp ezért nem érti, hogy miért tiltakoznak az SZFE korábban sztrájkoló diákjai, hiszen szerinte most már minden szempontból jobban áll az egyetem, mint korábban.

?Valóban van száz hallgató, aki passziválta ezt a félévet, ezt sajnálom? ? mondta a távozó diákokról Szarka Gábor, aki ezt azzal indokolta, hogy ?nagyon erős a mester és tanítványa viszony ezen az egyetemen?.

Ez nem a hallgató hibája, én az oktató felelősségét emelném ki, azokét, akik olyan példát mutattak, hogy innen el is lehet menni

? mondta végül a kancellár.

The post Szarka Gábor: Felháborító, hogy az SZFE-től fizetést kapó oktatók kampányoltak az egyetem ellen first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendkívül kreatív volt az elkövető.
2021-04-15 10:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A tervezett további enyhítésekről is szó lehet a Kormányinfón
2021-04-15 10:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez