Se nem 60 feletti, se nem krónikus beteg ? ezért kapta meg az oltást mégis Sváby András

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Se nem 60 feletti, se nem krónikus beteg ? ezért kapta meg az oltást mégis Sváby András

Sváby András, az ATV Heti napló műsorvezetője csütörtök délelőtt Facebook-oldalán posztolt róla, hogy kínai vakcinával oltják be a koronavírus ellen. A bejegyzésben azt írta, hogy a háziorvosa értesítette, hogy ha szeretné, megkaphatja az oltást. Az ügy kapcsán telefonon kerestük a műsorvezetőt, aki elmondta, semmi esetre sem utasította volna el a lehetőséget, viszont azt nem szerette volna, hogyha úgy kapja meg az oltást, hogy azzal esetleg mástól veszi el a lehetőséget.

Olyan sokan elutasították a kínai vakcinát, hogy az orvos hívott, és szólt, hogy gyakorlatilag van belőle maradék. A Pfizer vagy AstraZeneca oltásaira esélyem sem lett volna. Kétszer is visszakérdeztem, hogy biztos, hogy én jövök a sorban, és engem akarnak beoltani? Nincs más, akinek nagyobb szüksége lett volna? Ha igen lett volna a válasz, akkor nem kértem volna. Viszont olyan mértékű az elutasítottsága, hogy gyakorlatilag oltandó személyt kellett keresni, az orvos elmondta, hogy akit el tudott érni, annak felajánlotta.

Hozzátette, akár el is utasíthatta volna a lehetőséget, és akkor sem került volna hátrébb az oltásra várók listáján. Azt is elárulta, a párja, aki a covid-osztályon dolgozó orvos is elkapta a vírust, de a gyereke és az apósa, anyósa is túl vannak rajta. Ő viszont nem kapta el.

Három nappal ezelőtt voltam vérvételen, és nem találtak benne ellenanyagot, én valahogy megúsztam. Tüneteim még nincsenek, de nem is tartok annyira a mellékhatásoktól. Mindenképp szerettem volna védetté válni, ezért másodpercekig sem gondoltam, egyből beültem a kocsiba és mentem az orvoshoz.

Sok kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy ezzel a vakcinával nem utazhat majd.

Abszolút nem érdekel, szépen sorba megyek, egyrészt úgyis el fogják fogadni mindenhol, másrészt ha nem, majd kitaláljuk a megoldást. Ez egyelőre egyáltalán nem foglalkoztat.

The post Se nem 60 feletti, se nem krónikus beteg ? ezért kapta meg az oltást mégis Sváby András first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök a Nógrád megyei Ecsegen egy 56 éves férfi lakásán, az ügyben büntetőeljárás indult ? közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel
2021-04-15 09:51:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című, 2019-ben bemutatott, szatirikus zombifilmje óta nem rendezett nagyjá
2021-04-15 09:51:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Tiktokon lehetséges olyan videókat is készíteni, amikor valaki feltesz egy kérdést, és a másik egy külön, mégis egybefűzött videóban válaszol rá
2021-04-15 09:50:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A világ sportsajtója megint Luka Donciccsal van tele, a Dallas Mavericks szlovén kosárlabdázója egy hihetetlen dobással nyerte meg ugyanis csapatának a mérkőzést
2021-04-15 09:47:06 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Exatlon műsorában nem ritka, hogy a versenyzők egy-egy feladat során lesérülnek, amivel orvoshoz kell f
2021-04-15 09:40:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bolhák A bolhák apró, szezámmagnál is kisebb szárnynélküli rovarok, melyek a melegvérű állatok ? így a mi kutyáink és cicáink ? vérével táplálkoznak, mégpedig úgy, hogy tűszerű szájszervüket az állat bőrébe szúrják, a seben keresztül szívva ki a vért
2021-04-15 09:35:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez