A márciusi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A márciusi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás

Meghosszabbítja a kormány márciusra is az ágazati bértámogatási rendszert, így a következő hónapban is fizetéshez jutnak azok a munkavállalók, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorokban dolgoznak ? mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Schanda Tamás kijelentette, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb problémával kelljen küzdeniük a vállalkozásoknak és a munkatársaiknak,

a támogatásokat már március első napjaiban folyósítják.

Az államtitkár elmondta, az ágazati bértámogatással havonta, átlagosan 100 ezer forintot fizetnek ki dolgozónként. Aki számára a munkáltatója kevesebbet igényelt, mert csak minimálbérre és 4 órára jelenti be, az kevesebbet is kapott.

Kapcsolódó 105 nap után kapta meg a bértámogatást egy budapesti kávézó A Jedermann úgy vélekedett az összegről: nem sok, de legalább megjött.

Ismertette, hogy a program novemberi elindulása óta több mint 16 ezer munkaadó nyújtott be támogatási kérelmet, mintegy 115 ezer munkavállaló bérére, az igényelt A legfrissebb gazdasági mutatók alapján Magyarország még a koronavírus okozta válság idején is jobban teljesít, mint sok más, ?nálunk akár gazdagabb uniós tagállam? ? fogalmazott Schanda Tamás.

támogatási összeg meghaladja a 41 milliárd forintot. Az igények 95 százalékát már pozitívan bírálták el, és azok, akinek megítélték a támogatást, 99 százalékban már meg is kapták azt; ez csaknem 39 milliárd forintot jelent. A vendéglátás területén 22 milliárd forint bértámogatásról van szó.

Koronavírus A márciusi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás A támogatásokat a hónap első napjaiban folyósítják ? ígéri a minisztérium. Nyílt levélben kérik Orbánt, zárja be az iskolákat Szijjártó: Márciusban félmillió kínai vakcina érkezik

The post A márciusi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Washington örül, Moszkva szerint korai még erről beszélni
2021-04-14 22:05:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A kórházi adatok alakulása miatt lépte meg.
2021-04-14 21:54:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez