Ausztria beszállhat az orosz vakcina gyártásába

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ausztria beszállhat az orosz vakcina gyártásába

A Szputnyik V nevű, koronavírus elleni orosz vakcina ausztriai szállításának lehetőségéről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök és Sebastien Kurz osztrák kancellár – közölte a Kreml pénteken.

A két vezető telefonbeszélgetése során megvitatta a Szputnyik V ausztriai szállításának, illetve a vakcina közös gyártásának a lehetőségét – áll az orosz elnöki hivatal közleményében.

A felek megállapodtak, hogy a kérdésben ?további szoros kapcsolattartás” lesz a jövőben a két ország szakminisztériumai között – áll a Kreml közleményében.

A Szputnyik V továbbra is engedélyezésre vár az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA), hogy a 27 uniós tagországban alkalmazhassák. Moszkva Brüsszel szemére veti az európai gyógyszerfelügyeleti hatóság állítólagos lassúságát, miközben az Európai Unió és Oroszország között több nemzetközi kérdés miatt is feszült a viszony.

Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely február 12. óta alkalmazza az orosz vakcinát anélkül, hogy megvárta volna az EU döntését.

Az első szovjet műholdról elnevezett védőoltás, amelyet előbb szkeptikusan fogadtak, meggyőzte a szakembereket a hatásosságáról. A The Lancet orvosi szakfolyóirat olyan eredményeket közölt, amelyek szerint a vakcina 91,6 százalékban hatásos a Covid-19-betegség tünetes formáival szemben – jegyezte meg az AFP francia hírügynökség.

Oroszország szerint, amely két másik vakcinát is bejegyzett, a Szputnyik V-t közel negyven országban engedélyezték, legutóbb pénteken Moldovában.

Az orosz hatóságok az export helyett inkább a vakcina közös gyártására igyekszenek szerződéseket kötni, miután a meglévő kapacitás nem elegendő a hazai igények ellátására.

(MTI)

The post Ausztria beszállhat az orosz vakcina gyártásába first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mécseseket helyeztek el a Parlament előtt.
2021-04-20 22:17:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az éllovas Ferencváros 3-0-ra legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 30
2021-04-20 22:16:12 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához, melyben olyan szélsőjobboldali szervezet is van, mint például az Alternatíva Németországért (AfD)
2021-04-20 21:57:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez