A járvány miatt július végére tervezik a Pride-ot

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A járvány miatt július végére tervezik a Pride-ot

?A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt szokásosnál kicsit később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride Felvonulást” ? írták közleményükben a szervezők. Ennek megfelelően az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál is a szokásosnál később, június 25-én indul.

?Az időpontváltozást elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolják. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolnak a Budapest Pride szervezői, és a programszervezők munkáját is szeretnék megkönnyíteni a későbbi kezdéssel” ? áll a közleményben, kiegészítve azzal, hogy minden járványügyi előírást be fognak tartani.

A Fesztivál szlogenjével  ? ?Vedd vissza a jövőd!? ? az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál. Mint írják, ?az LMBTQ közösségnek példátlanul nehéz éve volt a tavalyi: májusban a kormány törvényileg tiltotta meg transznemű és interszex emberek számára, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és a nemüket, decemberben az országgyűlés megszavazta az örökbefogadás teljes ellehetetlenítését mindazoknak, akik nem házaspárként fogadnának örökbe, végül az Alaptörvény 9. módosításával emelték magasabb szintre az LMBTQ emberekkel szembeni kirekesztést”.

The post A járvány miatt július végére tervezik a Pride-ot first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A wifi története messzebbre nyúlik, mint gondolnánk
2021-04-15 00:00:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez