A Népegészségügyi Központ szerint nyár elejére lehet meg a védelmet jelentő átoltottság

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Népegészségügyi Központ szerint nyár elejére lehet meg a védelmet jelentő átoltottság

Mi is hírt adtunk nem sokkal ezelőtt Müller Cecília leveléről, amelyben a magyar háziorvosoknak ír az oltási stratégia megváltozásáról.

Eszerint

a Pfizer által gyártott Comirnaty vakcináknál a második adag beadási ideje az első adag beadását követő 3 hét helyett 35 napra módosul. az AstraZeneca vakcinája esetében pedig az első és a második oltás közötti időintervallum 4-ről 12 hétre nő.

Ennek oka pedig az, hogy megváltozott a kormány oltási stratégiája: a cél az, hogy minél többen megkapják az első adag oltást.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap mindezt továbbárnyalta ? derül ki az MTI tudósításából. Azt mondta ugyanis, hogy minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja. Kifejtette: az oltási stratégia eddig az volt, hogy – az alkalmazási előiratnak megfelelően – minden esetben betartották az első és a második oltás közötti időintervallumot. Mostantól – annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus terjedését -, igyekeznek minél több embernek beadni az első oltást, hiszen már az is ad egy alapvédelmet a fertőzés ellen. (A Moderna, valamint az orosz és a kínai vakcinák esetében egyelőre nem változtatnak a két oltás közötti oltási sémán.)

Galgóczi Ágnes azt mondta: bíznak abban, hogy már az első oltás beadásával kialakítható lesz olyan védelem, amely megakadályozza a fertőzés terjedését. így talán tavasz végére, nyár elejére olyan átoltottságot érnek el, ami valóban védelmet jelent a közösségnek. Az NNK osztályvezetője úgy tapasztalja, hogy növekszik az oltás iránti bizalom. Kitért arra is, hogy jelenleg az ország legtöbb nagyvárosában stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, Salgótarjánban és Szombathelyen mértek emelkedést. A szennyvízmintákban is kimutatták a brit mutánst – tette hozzá.

The post A Népegészségügyi Központ szerint nyár elejére lehet meg a védelmet jelentő átoltottság first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Meghalt 256 beteg.
2021-04-15 08:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez