A BorsodChem megvette az Alteo leányvállalatát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A BC-Therm az Alteo egyik konszolidációba be nem vont leányvállalata. A cég még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a vegyipari vállalat gőzigényét kiszolgálja.

Az adásvétellel a felek a kazántelep létesítését követően megkötött hosszú távú hőszolgáltatási és kapacitáslekötési szerződésben vállaltaknak tesznek eleget. Ennek értelmében a BorsodChem vállalta a BC-Therm üzletrészének megvásárlását a szerződésben meghatározott határidőre.

A BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni az új tulajdonosra. Az ügylet nem érinti az Alteónak a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységét, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az energiaszolgáltató cég biztosítja.

Az Alteo részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír szerdán 1200 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb árfolyama 1260 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.

Kiemelt kép: Az Alteo Group zuglói erőműve

The post A BorsodChem megvette az Alteo leányvállalatát first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Meghalt 256 beteg.
2021-04-15 08:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez