Titkos középkori alagútra bukkant egy csapat villanyszerelő

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Titkos középkori alagútra bukkant egy csapat villanyszerelő

Villanyszerelési munkák közben fedeztek fel egy titkos középkori alagútrendszert a dél-walesi Tinternnél – írja a BBC-re hivatkozva az MTI. A helyi áramszolgáltató, a Western Power Distribution szerelői egy villanyoszlop áthelyezésén dolgoztak a község közelében, amikor egy üregre bukkantak.

A 12. századi tinterni apátság közelében húzódó járat nem szerepelt a brit térképészeti hivatal feljegyzéseiben. Miután az áramszolgáltató konzultált a walesi kormány történelmi és kulturális hivatalával, a szerelést leállították, a terepet pedig átadták a régészeti feltárásnak.

Bryan Williams / Getty Images

A helyszín a Wales és Anglia közötti határ közelében terül el, és természetvédelmi területnek számít.

Egyetlen térképen, vázlaton vagy feljegyzésen sem utalt semmi szokatlanra ezen a helyen.

Ahogy azonban az ásni kezdünk, valami rendkívülit fedeztünk fel, amiről eleinte azt gondoltuk, hogy egy barlang” – mondta Allyn Gore, a szerelőcsapat vezetője. ?Máskor is előfordult, hogy régi kutakat vagy pincéket találtunk, amelyeket egyetlen térkép sem tüntetett fel, de soha még ilyen izgalmas dolog nem került az utunkba” – tette hozzá.

A 122 centiméter magas alagutat egy gyalogösvény alá rejtették annak idején, amely az Angiddy-patak folyásával párhuzamosan kanyarog a völgyben. A Wester Power szerint még 18. századi térképeken sem bukkan fel az alagútrendszer, és egyetlen helyi lakosnak vagy hivatalnak sem volt tudomása róla.

The post Titkos középkori alagútra bukkant egy csapat villanyszerelő first appeared on 24.hu.

folytatás