Karácsony: Várom a találkozást Ferenc pápával

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Karácsony: Várom a találkozást Ferenc pápával

Erdő Péter bíboros, érsek kezdeményezésére főpolgármesterként én is levélben hívtam meg Ferenc pápát a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Sokakkal együtt várom a találkozást

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Kapcsolódó Magyarországra látogat Ferenc pápa A pápa részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén.

A főpolgármester szerint manapság talán Ferenc pápától lehet és érdemes a legtöbbet tanulni. Nem csak hitről, emberségről, hiszen a klímavédelem és a környezetvédelem terén is az egyik legprogresszívebb programot fogalmazta meg korábbi enciklikájában – írta.

Hozzátette: legutóbb a legjobb politikáról is figyelemre méltó, akár iránymutatásnak is beillő gondolatokat írt.

A populizmussal szemben – amelyben mi élünk – a popularizmust javasolja

– írta.

A populizmus valójában visszaél a népakarattal, bár állandóan arra hivatkozik, a felhatalmazást egyéni, önös érdekek érvényesítésére, anyagi haszonszerzésre használja – áll a főpolgármester bejegyzésében. A popularista politika viszont mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy saját képességét fejlessze, az emberi méltóságra összpontosít, amelyet nem rendel alá pénzügyi szempontoknak, és védelmezi a munkát mint a társadalmi élet legfontosabb dimenzióját. A szegénységet pedig a szolidaritás és a szubszidiaritás, vagyis a helyben meghozott döntések alapján, az önkormányzatiság erősítésével kezeli. Az állandó megosztottság, a háborús retorika helyett az együttműködésben, a partnerségben hisz – írta.

Nagyon közel állnak hozzám ezek a gondolatok is

– tette hozzá Karácsony Gergely.

The post Karácsony: Várom a találkozást Ferenc pápával first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendkívül kreatív volt az elkövető.
2021-04-15 10:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A tervezett további enyhítésekről is szó lehet a Kormányinfón
2021-04-15 10:29:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez