Nem megyünk suliba április 19-től! ? üzentek a diákok

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nem megyünk suliba április 19-től! ? üzentek a diákok

Az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők, tanárok összefogását kérte. Mint írták, több mint egy évnyi bezártság után

nagyon szeretnének barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni, és ismerik a digitális oktatás hátrányait, most a szüleik, tanáraik életét tartják a legfontosabbnak.

Nem szeretnék, ha egy elhamarkodott nyitás miatt többé nem láthatnák nagyszüleiket, osztályfőnökeiket, krónikus betegségben szenvedő osztálytársaikat. Úgy gondolják, ki kell tartaniuk, hogy ne dőljön romba a járvány elleni hatékony védekezés.

Az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernének vele, egyesek szerint egy negyedik hullámot is elindíthatna. Ezért azt követelik a kormánytól, hogy:

ne vezesse be a kötelező jelenléti oktatást április 19-étől, a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul, a szülőknek ne legyen kötelező gyermeküket általános iskolába küldeni, a védettséget nem szerző tanárok választhassák az online tanítást! Kapcsolódó Nem lesznek időben védettek a most oltott pedagógusok Ha az iskolákat és óvodákat április 19-én megnyitják, többé-kevésbé védett és egyáltalán nem védett pedagógusok és a gyerekek fertőzhetik egymást oda és vissza.

Amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, akkor arra kérnek minden középiskolás diákot, hogy ne menjen iskolába, tanáraik online formában folytassák a tanítást.

Koronavírus - Még több hír a témában Nem megyünk suliba április 19-től! ? üzentek a diákok Március közepén másfélszer annyi 65 év alatti halt meg, mint egy évvel korábban 1,6 millió regisztrált vár még oltásra Kapcsolódó Az oltás után hetekkel nyitnák az iskolákat a tanárok, a keresztények is Duda Ernő professzor is osztja a tanárok félelmeit, az öt szakszervezet mellé állt.

Az ADOM Diákmozgalom indoklása szerint az érettségizőknek már  nem jelent érdemi segítséget, ha visszatérnek az iskolába a vizsga előtti két hétre. Sokan tartanak viszont attól, hogy éppen akkor fertőződnek meg és nem tudják megírni az érettségit.  Érthetetlennek tartják, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra nem érvényes.

Kapcsolódó Boldogkői Zsolt: Ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban Mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra.

The post Nem megyünk suliba április 19-től! ? üzentek a diákok first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A főpolgármester visszaszólt a Budapest Diákváros megvalósításáért felelős kormánybiztosnak, Palkovics Lászlónak
2021-04-21 22:19:10 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez