Mondvacsinált üggyel vonta meg a prémiumot egy szakszervezeti vezetőtől egy itt működő multicég

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Bírósági perig fajult a vita egy szakszervezeti tisztségviselő és a német tulajdonú, Jászfényszarun működő thyssenkrupp Kft. között.

Koronavírus gyanú miatt fegyelmit kapott, de a bíróságon pert nyert az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) tisztségviselője, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft-vel szemben ? írja közleményében a szakszervezet.

A német tulajdonú thyssenkrupp Kft. munkavállalója ? aki az ÉTMOSz szakszervezet helyi vezetője a cég Jászfényszarui telephelyén ?, 2021 év elején írásbeli figyelmeztetést kapott, mert a cég vezetése szerint Covid 19 tüneteit produkálva jelent meg munkavégzés céljából a munkahelyén.

A munkavállalók tagadta a vádakat hiszen a tünetek akkor jelentkeztek nála, mikor már munkában volt, a munkavégzés elkezdése után több órával. A belső szabályozás értelmében ezt felettesének azonnal jelezte és a munkahelyét elhagyta, háziorvosát felkereste ? ismertetik az esetet. A cégvezetés ettől függetlenül munkavállalót eljárás alá vonta és írásbeli figyelmeztetést kapott, mely más jogcímen kapott prémium juttatásból is kizárta.

A munkavállaló az ÉTMOSz segítségével keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, mely keresetre az eljárás időtartalma alatt a thyssenkrupp Kft. nem reagált. Idén május végén a bírósági meghagyás hatályon kívül helyezte az írásbeli figyelmeztetést, majd jogerős határozatban megállapította, hogy a szakszervezet tisztségviselője nem követett el szabálysértést, ezért a céget a figyelmeztetés visszavonására és a levont prémium visszafizetésére kötelezte. A határozat jogerős és végrehajtandó, írják.

A szóban forgó német tulajdonú cég jászfényszarui telephelyén a gyáravatón Orbán Viktor kormányfő is beszédet mondott három éve.

The post Mondvacsinált üggyel vonta meg a prémiumot egy szakszervezeti vezetőtől egy itt működő multicég first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Normális, ha szexuális érintés nélkül előtör a gyönyör? Amikor az orgazmusra gondolunk, mindenképpen valamilyen szexuális stimuláció ugrik be a fejünkbe, holott anélkül is, azaz szexuális környezet nélkül is megtörténhet az elélvezés ? írja Dr
2021-10-23 21:01:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Al Capone neve ma megkerülhetetlen, hiszen a chicagói alvilág a szesztilalomnak köszönhetően dúsgazdaggá vált feje könyvek, filmek, illetve dalok tucatjait inspirálta, az FBI egyik legkeresettebb bűnözőjeként pedig hosszú éveken ügynökök és rendőrök tömegei ábrándoztak arról, hogy rács mögé juttatják
2021-10-23 20:56:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Úgy tűnik, Orbánéknak fontosabb volt 2006, mint 1956, az ellenzéki megemlékezésen pedig az összes előválasztási miniszterelnök-jelölt felsorakozott Márki Zay Péter mögött
2021-10-23 20:47:01 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez